Clasmatezzz 1M2S04

Assalamualaikum & greetings to all!

It has been 3 weeks & bonding antara classmates pun dah cam kuat laaa gitthew.

Ni time iftar perdana & kitorang decide nak iftar sesama for the first time since syahmi & pqa nak g tukar aliran next week so yaa.

Kitorang solat maghrib dulu b4 berbuka so banyaklah masa boleh spend dengan diorang ni huhu.



& the next day diorang nak ambik gambar formal pulak lepas kelas fizik sooo ya



Girls from left:
Lily, syahirah, shamin, taylor swift, dayah, zakiah, niki, azila, sarah, misyu, dibah, pqa, fatin, husnina.

Boys from left:
Fierydaust, najmi, amir songkok, amir hafiz, naqib, syah, syah prez plus aniq dah balik

Ok thats all about my classmatezzz. May success with all of us insha Allah :)
This entry was posted in

Matrik #kmph

Assalamualaikum and greetings to all!

It has been two weeks here. Alhamdulillah, takde apa apa lagi masalah jiwa ke apa ke hihu.


Ni hari pendaftaran 5/6 culture shock jugak dapat bilik 1 Mesia but I'm okay sebab diorang pun okay Alhamdulillah.

Then, kebesokan harinya start 1 Ramadhan so yaaa welcome bulan keberkatan!



Ni suasana berbuka waktu minggu orientasi di kmph. Sebabnya first, cafe dah penuh then kitorang kena solat maghrib dulu before memenuhkan perut.

Aku dapat modul 2 kat sini which is Sains Fizikal takde bio & decide taknak tukar since I'm so bad at biology. Haha tak tau laa tapi yelah taknak membebankan diri sendiri hihu.

Soooo apa lagi nak cerita?

Em, sini okaylaa alhamdulillah everything okay.

&&&&& yaa pls doakan aku dapat laksanakan amanah dari mama abah & tanggungjawab as ajk surau and ahli J. Insha Allah.

Spek baru sebab power dah naik & still tak reti pakai spek bingkai tebal tu soo here it is.... spek budak skema plus bajet bijak.

Okkkk bye!

This entry was posted in

Pindah

Suaidah (tudung biru) pindah Unisza diploma kesusasteraan bahasa arab. Tapi, aku dengan yatt selok duduk depan sekali.


Jaga diri suai :)
This entry was posted in

Birthday shout out!

Hi Liah,

Saya ingat nak update guna laptop tapi tetiba laptop tu cam problem sikit... weh, saya buat post ni dulu lepastu nanti before saya masuk matrik awak baca balik okkkkk sebab time tu baru boleh masuk gambar hahaha!

So, sekarang ni pukul 3 pagi. Sorry gais, bukan bangun qiamulail cuma takleh tido haha. Pastu biasalah malam malam cemni baru otak menggelegak huhu.

Sorry lambat update, kesibukan yang melampai harini. Saya bangun pukul 11 then ayah saya suruh tanda paper sains lagi satu kelas sampai zuhur then g maybank sebab saya lupa username saya hahahah! Then petang tu tido then kena paksa bangun then sedara datang (tapi saya tak layan pun) saya sibuk cari tudung crepe putih.
Saya rasa sepanjang cuti ni, harini paling banyak benda saya buat hahaha.
Ok dah habis habis.

1
2
3
Happy birthday Aliahhh!!!! Sorry la tak nyanyi lagu pibeday sebab kalau nyanyi lagu pibeday pun hancusssss :')

Dah 18 dah sahabat aku sorang ni. Cuma tak besar besar. Aku yang tak sampai 18 ni pun dah besar lain macam huhuhuhu.

Firstly, terima kasih sebab jadi sahabat saya yang sangat sangatttttttt baikkkkkkk.

Jap jap nak ingat semua jap mana tau nanti tiba tiba terhentak dinding lupa ingatan so nak tulis kat sini hahah

First kita kenal sebab kita masuk 3 IK ennnnn pastu Pqah cakap awk masuk kelas tu so ya laaa saya duduk la dengan awak. Saya mula boleh bercakap dgn awk sebab awk sokmo lepak kat surau dgn Pqah.

Haa aku teringat sesuatu cam bangang gila, pergi kelas 2 IM pastu ketuk pastu cakap nak jumpa Pqah sebab dia suruh then awk pun suruh. Bongok gila kot perangai.

Hmmm apa eh yang saya ingat... pergi klinik dengan Ulser hahahahahah! Sory bukan nak mengingatkan cuma saya teringat weh apa kabar agaknya dia sekarang dengan kacip dia tu hahah

Pastu time awak pengsan sebab cicak tu, puas saya dgn yati tenangkan awok sekali pengsan em berat jugakla nak angkat em.

Request tu paling yang aku nak lupa. Ok dah full stop. Hahahahah! Bodolaaa

Pernah sekali tu awk merajuk dgn kitorang sebab kitorang tak ajak awok pakai baju koko hahah. Last minute dgn pkah la sorrryyyyy hahah.

Entahlah banyak sangat benda ingat sampai tak teringatttt hahaha eh tak lah gurau je saya ingat cuma tak ingat sangat

Even sekejap je saya kat ihsan, kira setahun je saya sempat rapat dengan awk time form 3 tapi rasa cam bertahun2 sebab banyak benda gilaaa buat kot. Rindunyaaaaaazzz zaman tu hahah

Thanks for all those memories, hargai sangat sangat :'))))))

Thanks atas segala nasihat & sebab dengar cerita but mostly baca (ws) macam macam apa sy cerita hahah

Like seriously, time saya kat Ahmad tu rindu gila namatey dengan awk ( & mereka yg baca ni lek aa bday ko nanti aku buat) tapi mesti korang akan cakap dahtu apasal pindah yadaa yadaa.... haha

K liah, ni masuk perenggan harapan pulak k.

I pray to Allah, may He will show you the best path, shower you with his blessings & rahmah wal maghfirah.

If you have any problems, just tell me. No worries, when we share our problems with others, it won't shows that we are weak instead it shows that we are appreciate people around us.

There are lots of people got your back & will support you when you ever feel like breaking down, useless or what so ever. Those feelings are commonly happen inside our hearts. However, we must keep strong & never look back because that's our ninja way!!! Haha!
Kkkk

May you reach your destiny, get what you want, shopping without looking price tag, never get worried about your money, be the best Muslimah, the most annoying friend, the most solehah wife, the most emotional mother & may all your dreams (yang belambak tu) come true.

Ameeennnn.

Before Naruto's mother died, she told Naruto this..

“Naruto..
Don’t be picky.. Eat lots and grow strong..
Make sure that you bathe every day and stay warm.. 
Also.. Don’t stay up late.. You need lots of sleep..
And make friends.. You don’t need a lot of friends..
Just a few.. Ones you can really, really trust..

I wasn’t very good at it, but keep up with your studies and practice your ninjutsu hard.. 
Remember that everyone has strengths and weaknesses..
So don’t get too depressed if you can’t do something well..
Respect your teachers and upperclassmen at the Academy..
Oh, and this is important.. It’s about the Three Prohibitions for a shinobi..
Be extra careful about lending and borrowing money..
Put your mission wages into your savings account..
No alcohol until you’re twenty.. Too much can ruin your health, so drink in moderation..
Another Prohibition is women.. 
I’m a woman, so I don’t know too much about this but..
All you need to remember is that this world is made up of men and women.. 
So it’s only natural to take an interest in girls.. 
But just don’t get hooked on bad women.. Find someone just like me.. 
Speaking of the Three Prohibitions, be wary of Jiraiya Sensei, you know..
Naruto, from now on, you’re going to face lots of pain and hardship..
Be true to yourself.. Have a dream and have the confidence to make that dream come true.. 
There’s so much.. Oh, so much more that I want to pass on to you.. I wish I could stay with you longer..
I love you”
—    Kushina Uzumaki 

If my mom said these beautiful words to me,

I will tell her that I already found a person that I can put my trust on, the one that I dedicated this post, may peace always be with you :)

Lavhyouuu si tangan terketar ketar aka parkinson.