Untuk...

muslimah menyendiri
UNTUKMU yang merasa bingung. Untukmu yang merasa bahwa lingkunganmu tak sesuai dengan apa yang hatimu bilang. Untukmu merasa ingin bersama mereka yang lebih dekat dengan Tuhannya. Untukmu yang merasa ingin mulai memperbaiki diri, karena menyadari bahwa hidup ini tidak hakiki.
Percayalah, ketika engkau penuh merasa. Sesungguhnya Allah sedang mengambil hatimu. Allah sedang menarikmu ke arah-Nya. Itu artinya Allah rindu padamu. Allah ingin engkau segera memutar haluan, menuju ke arah-Nya. Allah rindu dengan segala rintihanmu di sepertiga malam. Sungguh Allah merindumu…
Lalu apa yang harus dilakukan? Berpindahlah. Berpindahlah pada lingkungan yang membuat hatimu nyaman terhadapnya. Berpindahlah pada teman yang akan membuatmu lebih dekat dengan Tuhanmu. Berpindahlah pada sesuatu yang akan mendekatkanmu denga Allah. Berpindahlah kepada apapun yang bisa membuatmu lebih mencintai-Nya.
Lalu bagaimana jika mereka tak suka dengan perpindahanmu? Maka bersabarlah. Tetaplah berpindah. Mereka hanya akan membicarakanmu sehari dua hari. Lantas setelah itu mereka akan merasa pun terdiam. Maka biarkanlah mereka. Fokuslah dengan apa yang akan kauperbaiki. Hidup ini terlalu singkat. Maka apa yang kita tunggu untuk berubah?
Mungkinkah sesudah mati kita lantas mau berubah? Tak ada waktu terbaik selain hari ini, kawan. Jika kauputuskan engkau akan berubah esok hari, maka masih bisakah kau berjanji padaku bahwa 20 menit sesudah ini kau masih ada di dunia ini? Hidup ini terlalu singkat. Terlalu banyak waktu yang terbuang jika kita mempedulikan cacian dari orang lain. Jadikanlah itu suplemen agar kita mampu berubah menjadi lebih baik. []
This entry was posted in

Wordless

Assalamualaikum and greetings to all

Upcoming post hihu

Burning vanilla candle.


So many books in our room but we rarely read them.

Baca komik komik jepun je yang bawah tu.

Kelopak bunga frame pusing pusing keluar lagu dah gugur satu.

Goodnightzzz.

OST Naruto | Naruto Shippuden



OST NARUTO

OPENING :

  • Opening #1 Hound Dog - Rocks
  • Opening #2 ASIAN KUNG-FU GENERATION - Haruka Kanata
  • Opening #3 Little By Little - Kanashimi wo Yasashisa ni
  • Opening #4 FLOW - GO!!!
  • Opening #5 Sambomaster - Seishun Kyousoukyoku
  • Opening #6 STANCE PUNKS - No Boy No Cry
  • Opening #7 Snowkel - Namikaze Satellite
  • Opening #8 FLOW - Re:member
  • Opening #9 Hearts Grow - Yura Yura

ENDING :

  • Ending #1 Akeboshi - Wind
  • Ending #2 Rythem - Harmonia
  • Ending #3 Orange Range - Viva Rock
  • Ending #4 Raiko - Alive
  • Ending #5 Mass Missile - Ima Made Nando mo
  • Ending #6 TiA - Ryuusei
  • Ending #7 Captain Straydum - Mountain A Go Go Two
  • Ending #8 GAGAGA SP - Hajimete Kimi to Shabetta
  • Ending #9 No Regret Life - Nakushita Kotoba
  • Ending #10 Analog Fish - Speed
  • Ending #11 Amadori - Soba ni Iru Kara
  • Ending #12 Chaba - Parade 
  • Ending #13 Akeboshi - Yellow Moon
  • Ending #14 Ore Ska Band - Pinocchio
  • Ending #15 Sabotan - Scenario

OST NARUTO SHIPPUDEN

OPENING :
  • Opening #1 Nobodyknows+ - Hero's Come Back!!!
  • Opening #2 Long Short Party - Distance
  • Opening #3 Ikimono Gakari - Blue Bird
  • Opening #4 Inoue Joe - Closer
  • Opening #5 Ikimono Gakari - Hotaru no Hikari
  • Opening #6 FLOW - Sign
  • Opening #7 Motohiro Hata - Toumei Datta Sekai
  • Opening #8 NICO Touches the Walls - Diver
  • Opening #9 7!! - Lovers
  • Opening #10 Tacica - New Song
  • Opening #11 The Cro-Magnons - Totsugeki Rock 
  • Opening #12 Daisuke - Moshimo 
  • Opening #13 NICO Touches the Walls - Niwaka Ame ni mo Makezu
  • Opening #14 Nogizaka46 - Tsuki no Ookisa

    ENDING :

    • Ending #1 HOME MADE KAZOKU - Shooting Star
    • Ending #2 Aluto - Michi To You All
    • Ending #3 Little By Little - Kimi Monogatari
    • Ending #4 Matchy With Question - Mezamero! Yasei
    • Ending #5 Surface - Sunao na Niji
    • Ending #6 NICO Touches TheWalls - Broken Youth
    • Ending #7 Halcali - Long Kiss Good bye
    • Ending #8 Dev Parade - Bacchikoi!!!
    • Ending #9 Super Beaver - Shinkokyuu
    • Ending #10 SEAMO - My Answer
    • Ending #11 Kishidan - Omae Dattanda
    • Ending #12 AZU - For You
    • Ending #13 Ore Ska Band - Jitensha
    • Ending #14 Supercell - Utakata Hanabi
    • Ending #15 Domino - U Can Do It!
    • Ending #16 Aqua Timez - Mayonaka no Orchestra
    • Ending #17 HOME MADE KAZOKU - FREEDOM
    • Ending #18 OKAMOTO's - Yokubou o Sakebe !!!
    • Ending #19 TOTALFAT - Place to Try
    • Ending #20 Hemenway - By My Side
    • Ending #21 UNLIMITS - CASCADE
    • Ending #22 Aisha feat. Chenon - Kono Koe Karashite
    • Ending #23 MUCC - MOTHER
    • Ending #24 7!! - Sayonara Memory 
    • Ending #25 DISH - I Can Hear 
    • Ending #26 Rake - Yume wo Daite ~Hajimari no Kurisuroudo  
    • Ending #27 Akihisa Kondou - Black Night Town

    (OST NARUTO THE MOVIE)

    • Ending The Movie #1 (Ninja Clash in the Land of Snow) Yuki - Home Sweet Home
    • Ending The Movie #2 (Legend of the Stone of Gelel) TUBE - Ding! Dong! Dang!
    • Ending The Movie #3 (Guardians of the Crescent Moon Kingdom) MARIA - Tsubomi

    (OST NARUTO SHIPPUDEN THE MOVIE)

    • Ending The Movie #1(Clash of Ninja Revolution 3) DJ Ozma - Lie-Lie-Lie
    • Ending The Movie #2 (Bonds) HOME MADE KAZOKU - No Rain No Rainbow
    • Ending The Movie #3 (Inheritors of The Will of Fire) PUFFY - Dareka Ga
    • Ending The Movie #4 (The Lost Tower) Kana Nishino - If
    • Ending The Movie #5 (Blood Prison) Yusuke - Otakebi
    • Ending The Movie #6 (Road to Ninja) ASIAN KUNG-FUGENERATION - Sore Dewa, Mata Ashita
    • Ending The Movie #7 (The Last) Sukima Switch - Hoshi no Utsuwa (Star Vessel)
    • Ending The Movie #8 (Boruto) Kana Boon- Diver

    Fanmade ni sangat sangat amazing and impressive and highly suggested to all of you!


    Ladies Day Out & Happy Women's Day

    Assalamualaikum and greetings to all!

    Firstly, I wanna say thanks untuk pengvisit pengvisit sebab since yesterday stats blog hits very well. Lagi-lagi tentang entri "Kakashi Unmasked Revealed" Memang aku rasa shinobi out there lewlz nak sangat tahu muka kakashi tu. Thanks again.

    So, today my girlfriends and I pergi bermunafik. Filem tu okaylaa bolehlaa. Seram jugak since dia cerita tentang orang kena rasuk and sangat sedih sampai sek sek ni nangis.


    Aku, yatt dengan ain jadi pengarah tak berbayar dalam wayang tu sebab kitorang dok syak sabrina ali la, syamsul yusof la, pakwe nabila huda la as dalang kepada histeria tu. Haha. Lastnyaaa, pak osman yang langsung kitorang tak terpikir pun yang bomoh.

    So, kita jangan sesekali mintak tolong dengan syaitan. Nanti kena rasuk haaa, Ustaz Adam tak wujud taw.


    Munafik maybe 8 out of 10. Sebab pada mulanya bosann....... and part tengah baru ok and part last agak excited. Apapun, filem yang sangat bermanfaat.

    Lepastu pergi karok and meybe diorang ada telan pil kuda sebelum masuk sebab semua bagaikan hilang arah tujuan padahal sebelum tu baru tgok munafik. Huhu sedihnya.

    6 out of 7. Time ni takde orang dalam toilet. Bagusnya aku nampak tinggi dan agak setara dengan yatt. ((Padahal tinggi kitorang beza 5cm))

    Then lepas tu teman Ain pergi cari novel omputih sebab dia nak belajo baca bahasa omputih em kita dok mampu. Baca tak faham sebutir.


    Takyah nak try hard sangat baca buku padahal bukan faham apa pun. Aku tertarik dengan buku yang aku pegang tu sebab cover dia sangat lah comellll.

    Okay ini sahaja untuk bingkisan memori untuk hari ini.

    Selamat Hari Wanita Sedunia kepada wanita wanita di luar sana terutamanya mama, nenek, moyang segala 7 keturunan aku. Korang memang hebat!!!


    Kakashi unmasked revealed! (Manga & Anime)

    Image result for kakashi

    Bagi pengikut anime naruto, mesti nak sangat tahu muka kakashi-sensei macam mana kan? mesti rasa bapak lahhh curious tentang muka dia ni sampai naruto, sasuke and sakura pun curious nak mampus.

    Hatake Kakashi merupakan antara watak yang diminati ramai dalam anime Naruto ni. Dia mempunyai sharingan yang telah diberikan oleh kawan baiknya Uchiha Obito.

    Dah berkali kali Team 7 ni cuba cuba nak tengok muka Kakashi-Sensei ni macam mana tapi tak lepas jugak. Haaa, nampak tak betapa istiqamahnya dia tutup muka tu. Ini patut dijadikan insipiration untuk para Niqabis lewlz.

    Setahu aku, hanya seorang pekerja perempuan di Ichiraku Ramen yang tahu muka Kakashi ni macam mana dan sebab tu dia minat gila gila gila dekat Kakashi ni. Hensem sangat kot?

    Episode 101 dalam Naruto series -- Gotta see! Gotta know! Kakashi-Sensei True Face-- Naruto, Sasuke dan Sakura sangat terbayang bayang macam mana muka Kakashi tu.

    Dan ini merupakan bayangan diorang...





    Episode ni, bagi sesiapa yang tak tengok lagi, wajib tengok sebab sangatttttt best.

    Ada satu episod, saya tak pasti episod ini atau episod lain. Apabila Team 7 bertanya tentang apa disebalik mask Kakashi tu, tahu Kakashi jawab apa?

    Disebalik topeng dia, ada lagi satu topeng.

    Tapi korang semua, setelah 15 tahun Naruto ditayangkan, Masashi Kishimoto akhirnya telah revealed muka sebenar Kakashi dalam sebuah manga ni pada tahun 2015. Haaa, akhirnya....

    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    Image result for kakashi unmasked

    Image result for kakashi unmasked episode
    (episode 469)


    Ini dia Hatake Kakashi! comel sangat ada taik lalat kat bawah mulut. no wonderlah mulut dia kemain laser masa dia kecik dulu dan Obito jadi mangsa dia. 

    that's all! yang ni tak keluar anime lagi. dalam manga je. manga ni pun takde jual dekat Malaysia lagi. Huhu.

    Attention!!!
    For those yang tercari-cari Manga Naruto, boleh try survey dekat Kinokuya.
    For those yang nak tengok anime, boleh tengok di kissanime atau gogoanime

    byeee!