Blog Under Construction!

Magical box, save palestine & bestfriend!

Assalamualaikum and greetings to all!

Result SPM makin menghampiri. And, I don't expect too much untuk result kalini. Terima dengan hati yang redha Insha Allah.

Back to the post, I have a box that I keep many important stuffs there. It took me back in time whenever I open it.


This love-shaped box gifted by my old peer when I'm on my way to move another school couple years ago. She gave me a cute vintage apron but I never wear it because I rarely cook.


Random stuffs. I have most of this stuffs hanging in my closet when I was staying in the hostel ago while I use this box to store my handsocks. 


These are the only tags that I still have. The first tag is from Orientasi F1 in Ihsan. What I remember, that time, I was recovering from chicken pox and ya I don't know anything about the orientation. The second tag is from Najib. I got it in Majlis Ilmiah and I don't have any idea why I still keep it... The green one is from Arab Debate and the tag behind it is from Ihtifal and the tag beside it is from Seminar Al Quran and the last one is from Nadwah Qiyadi :)
I don't know why I keep all of these.


Button badges that I bought in Ihsan and the yellow one He gave me when we went on a trip to Melaka. Yasmin gave me the tasbeeh on the first day we at hostel. My friends' nametags there and the last one is a picture of us on fridge magnet. 


Bila musim pakai mafla, baru kita pakai ok.
Contohnya, the gaza one, kalau ada kempen palestin bagai baru pakai. Kalau yang pas tu, pru 14 nanti baru pakai baru ada semangat gethewww even tak cukup umur lagi. And the last one bila malam cinta rasul. Tapi sayangnya ada tulis 2014 kat situ. 

Sebenarnya kalau kita perhatikan, rakyat Malaysia ni bermusim. Contohnya, apabila ada kempen 'Save Palestine', ramai ramai boikot McD, Starbucks and else. Bila kempen dah habis, kaum sejenis ini kembali meratah darah daging saudara kita di sana. Sedangkan, mereka di sana masih bermandikan darah, berlagukan letupan dan menggembirakan hati dengan pahala syahid. 

Kalau kita tidak mampu untuk boycott kesemuanya, cukuplah boycott barang yang kita tidak perlu. Mungkin keperluan kita kebanyakannya dari Israel Laknatullah contohnya nescafe, milo and else. Mungkin kita tak mampu nak boycott barang barang tu. Tapi, kita cuba boycott barang lain yang tak penting contohnya McDonald. Biarlah istiqamah walaupun sedikit. Allah tak tengok pada kuantiti, tetapi kualiti. Kerana itu, wujudnya istilah istiqamah dalam Islam. 

Jangan berhenti untuk berusaha. Mana tahu pengakhirannya sudah menghampiri. 

So today, I met my best girlfriend, Amni! 10 years and still counting. 

Kitorang share minat yang sama iaitu mengumpul pinky stuffs dan membuang masa. Tapi, dia takdelah buang masa sangat macam aku. Huhu. Dia study dekat maahad. And yaa, kalau tengok dia tak gaya pun budak maahad tapi apa pun AlQuran dalam dada. Salute her! 


"Make sure jangan bagi aku nampak gemuk"

Dia sangat lain dengan aku. Dia sangat banyak bercakap dengan orang yang dia tak kenal. Walhal aku, jangan harap aku nak bukak mulut hahah. Dia garang, aku baik. Dia sokmo senyum, aku sokmo masam. Banyak laa vice versa nya.

Tapi hobi kitorang sama. Selain kumpul barang barang yang tak berfaedah, kitorang juga memang payah bangun tidur. Kalau tidur rumah dia or dia tidur rumah aku, sorrylah mama abah semua, memang lambat la bangun. Maybe suatu hari nanti kitorang taubat. 


She gave me these. Thanks by the way. 


This is an example of stuffs that we keep hihu. 
By the way, most people say she is my sister. If I have a picture of us and somebody saw it, they probably ask, "is that ur sister?" "Is that ur twin?" 

I feel weird. Do we look alike? Jauh beza langit dan bumi kot?

So Amni, I pray to Allah that our friendship is eternal, immortal and blessed by Allah. Insha Allah. I never feel hesitant to say that she is my best friend until Jannah. Loveyou! 

Sincerely me, 

No comments: