Uchiha Itachi - Hero of Konoha & Episode Uchiha Itachi Die & Episode Uchiha Itachi Mati

Kalau tengok episode awal - iaitu dalam 400 episode-- episode sebelum Sasuke bunuh abangnya, Itachi, kita akan rasa Itachi adalah penjenayah paling kejam yang bunuh keluarga sendiri dan mak ayah -- dan itulah sebabnya Sasuke bunuh Itachi. 

tapi, sebenarnya, he is the true Hero of Konoha. 

Cuma salah faham yang banyak sangat. sedih ok pengorbanan abang kepada adik. 

dia terpaksa bunuh keluarga dia semua termasuk mak ayah dia demi kepentingan Puak Uchiha dan Konoha. sebelum dia bunuh mak ayah dia, ayah dia pesan supaya jaga Sasuke dan memberitahunya bawa dia adalah anak yang paling baik dan taat. he killed his parents with tears in his eyes. 

Itachi menyertai Akatsuki untuk memastikan bahawa puak tu tak serang Konoha.

Dan, disebabkan pengorbanan dia semua ni yang kalau nampak dari mata kasarnya adalah kejam, dia dituduh sebagai pengkianat terbesar Konoha.

sadisnya hidup dia.

amanlah kau disana huhu


Uchiha Itachi die in episode 138 and the battle start in episode 135.

Uchiha Itachi mati dibunuh oleh Sasuke dalam episode 138. Battle start dalam episode 135. 

This entry was posted in

The Last (Naruto Shippuden The Movie) #NaruHina

kali kedua tengok. jenis aku kalau tengok sesuatu cerita yang aku minat berkali kali pun aku tak kenal erti jemu huhuhu. rasa sangat suci cinta mereka sebab Hinata amat setia dengan Naruto daripada kecik. ok i cry... nilah orang kata,

"Bersabarlah, kerana cinta yang indah tidak terjadi dalam sekejap."
githewww. 


This entry was posted in

Masjid putih

Rancangnya mahu pergi ke air leleh. Tapi, memandangkan hari mahu hujan, kami berdua pusing balik dan singgah di masjid putih. Siapa kami berdua itu? Tentulah aku dan kakak yang giat tanam anggur sekarang ni.


Masjid yang bagi aku sangat cantik ini terletak di bandar sendiri iaitu Pekan. Masjid ni dah lama dah tak pernah guna dan dia betul betul bersebelahan dengan kubur. Tapi, dalam dua tiga tahun lepas, kawasan di sekitar masjid ni telah dibangunkan. Mungkin disebabkan ia terletak berhampiran Muzium Sultan apa eh? Tak ingatlah. Dan faktor lainnya juga untuk menjaga kawasan Najib.


Teringat akan sepotong hadis yang menyebutkan bahawa antara tanda-tanda kiamat tu apabila manusia membanggakan bangunan-bangunan masjid. Ohh deep.

Di sekitar masjid ni juga ada banyak wakaf wakaf bercat putih membuatkan kita benar benar rasa berada di taman dalam bandar.


Memang kebiasaanya kalau pengantin pengantin tu buat photoshoot outdoor dekat sini lah sebab kat sini je yang cantik hihu. 


Harini aku rasa aku sedikit redha atas kehilangan kucing aku.. sikit je

Balik kepada masa silam


Team 7.
Hatake Kakashi - sensei
Uzumaki Naruto
Uchiha Sasuke
Haruno Sakura

Bila orang tanya, sejak bila tengok Naruto?

Mungkin pelik?

Hm, sejak ditayangkan di tv3 dulu. Masa tu sekolah rendah lagi. Tak kenal lagi internet. Jadi, duk mencongok setiap hari khamis time maghrib. Kadang kadang (selalu) carut sebab iklan kemain banyak tension rasanya.

Dah masuk alam sekolah menengah, layan lagi. Tapi, takde masa sangat. Yelah, sebab duduk asrama katakan. Waktu tu jugak sibuk layan korea em.

Habis SPM, baru boleh tengok sepuasnya. Semua movie dah settle.

Personally, kalau orang tanya best sangat ke cerita ni, aku pun tak tahu nak jawab apa. Sebab dia kena tengok dari mula, baru ada feel. And bagi aku, cerita ni sangat legend and menyentuh perasaan la kalau tengok sebab dia sentuh tentang kekeluargaan. Contohnya, Naruto yang merupakan seorang anak yatim piatu and dia try so hard nak buat orang kampung sedar kehadiran dia walhal orang kampung benci dia waktu dia kecik sebab musang dalam badan dia. So sebab tu, dia sangat hargai Iruka sensei yang selalu ada untuk dia, Kakashi sensei and Jiraiya (orang tua gatal). Bila Jiraiya mati, Naruto frust macam hilang arah tujuan. Maybe macam aku kehilangan kucing...

Plus, dia sentuh tentang persahabatan, yang mana aku rasa sangat tulus ikhlas rasa sayang Naruto pada Sasuke and tekadnya Naruto tu nak bawa balik Sasuke ke Konoha. Selain tu, persahabatan antara Naruto dengan batch dia sangat kuat, dan kadang kadang rasa alangkah bagus ada dalam dunia tu.

Ada juga tentang percintaan iaitu Naruto and Hinata, Sasuke and Sakura, Kakashi sensei and Hanare dan lain lain. Even pada mulanya, Naruto ni minat dekat Sakura, tapi Hinata tak pernah give up pun untuk Naruto. Macam Sakura yang tak pernah give up untuk Sasuke and berharap pada Naruto untuk bawak balik Sasuke.

Nampak dari luar, kita akan rasa yang ia merupakan cerita kartun biasa macam cerita lawan lawan, ninja and else. Kita akan nampak macam cerita untuk budak budak bawah umur.

Tapi sebenarnya takdelah sangat. Ni first time cerita anime beratus episode yang aku tengok yang ada episode last sampai kawin sampai dapat anak.

Since aku dah tengok almost semua movie Naruto dan sebenarnya ramai dah khatam, mungkin lepas ni aku buat review satu persatu sementara result keluar. Yolaa stress macam macam. Layan anime je la hm.

Fyi, Manga Naruto yang pertama released pada tahun 1999. Pelukis Naruto sekarang dah 42 tahun. Dah lama dah kan cerita ni? Sebab tu la legend. Memang terbaiklaa kalau layan dari awal sampai habis.

Guess what... first time aku buat blog waktu  darjah 5 sebab terpengaruh dengan kakak aku. And, entri aku yang pertama ialah entri tentang Naruto sebab time tu aku bercita cita nak buat blog Naruto and buat la template warna oren... itu hanya angan angan. Tengok la sekarang, warna pink...
This entry was posted in

Terimbau

Harini aku and kakak buat kek untuk yasmin. Tapi, sebenarnya point aku disini, bila kitorang buat, mesti teringatkan ucen yang selalu tunggu sebab nak jugak merasa cheese.

Makan dah ucen?

Sayu

Dah 5 hari dah awak. Saya cari awak merata tempat.

Petang petang saya and kakak jalan kaki cari awak satu kampung. Tanya mereka, kalau kalau mereka ternampak kelibat awak. Ternyata, jawapan hampa yang kami dengarkan.

Tiap detik saya teringatkan awak. Lebih daripada saya ingatkan result dan dia yang menghilang.

Selalu terbayang awak golek golek atas karpet hijau selepas makan dengan perut awak yang buncit tu. Selalu teringatkan awak naik atas katil kami untuk kejut kakak suruh bagi makan. Selalu terpandang cakaran awak di sofa baru mama tapi mama sedar jugak even awak cakar sorok sorok.

Sekarang ni saya dah tidur awal sedikit. Sebab kalau saya tidur lambat, mesti saya teringat untuk angkat awak masuk bilik dan letak atas katil awak. Saya tengok anime pun sekarang guna phone, sebab kalau guna laptop mesti terbayang yang awak akan naik atas laptop untuk tarik perhatian saya.

Kehadiran awak cukup membahagiakan kami sekeluarga. Merapatkan ukhwah kami. Kami saling tolong menolong untuk menjaga awak. Tapi, kami juga bergaduh sebab awak kalau awak berak and kencing dalam rumah.

Tapi takpelah, untuk awak segalanya kami sanggup lakukan.

Walaupun kehadiran mu hanya sebentar, tetapi ia cukup membahagiakan. Terima kasih, Ya Allah akan pinjamanmu ini. Banyak yang ku pelajari.

Alhamdulillah.

Tenanglah sayangku. Kau selalu di hatiku.

inspiration

Assalamualaikum and greetings to all!

today i wanna share somthing that i think it is very important for me. it is about those who really inspires me in silence.

first, i have an acquaintance that i was very impressed. i know her since two years ago. my first expectation towards her was she was disoriented when doing something. yaa that two years ago.. but, when i stayed with her in hostel last year, i was able to know her better and her real behavior as well. we always study together and you know, what I noticed about her, she never ever gave up. never. she always improving herself everyday and always seeking my advice or others' advice but i admit that i was not able to do what she did. ((i already give up before i do hihi)) she never waste her time with us--which is always wasting time hewhew. she always reminded her friends to learn, to be strong and to be patient in everything we do because there's always a reward from Allah. although she is very hard in study, her results is always unsatisfactory. but, because she is so ambitious, she continued to study without boredom. she told me that she wanted to prove to her parents that she can do. you know, for me, if i were in her place, i think that i will start to get bored and desperate. imagine, we try very hard but at last, there is nothing. nothing. that kind of efforts futile... so, from that, i realized that whatever she did for the sake of Allah. no matter how down she felt when she got results, she never doubts in Allah. she never felt hesitant towards Allah. Masha-Allah. amazing.

she is a exco in hostel. so, because of that, we stayed separately. her room on the ground while me on the third floor. so, before SPM, we used to study every morning before subooh ((I always do not wake up yaa u know me well)) but she consistently wake up and wake me up. imagine, at 3 a.m or 4 a.m, she went to my dorm and knocked the door and drew near to me to wake me up. everyday okay everyday. she qiamulail everyday. how amazing i had a friend like her. there someday that i slept in her room and after she prayed, she woke me up to join her qiamulail and study. and u know what, i saw somthing that amazed me. there was tears in her eyes and i was like 'she cried at this time?'


she always asks for dua from her friends, teacher and of course parents. she always said to me,

"Ainil, doakan saya."

and also when we approached teacher to greet her / him, she always said,

"doakan saya cikgu. halalkan ilmu cikgu."

and last when she met her parents, she would cry.

she is incredible.

you know, i learned many things from her and may Allah bless her and grant her Jannah.

Magical box, save palestine & bestfriend!

Assalamualaikum and greetings to all!

Result SPM makin menghampiri. And, I don't expect too much untuk result kalini. Terima dengan hati yang redha Insha Allah.

Back to the post, I have a box that I keep many important stuffs there. It took me back in time whenever I open it.


This love-shaped box gifted by my old peer when I'm on my way to move another school couple years ago. She gave me a cute vintage apron but I never wear it because I rarely cook.


Random stuffs. I have most of this stuffs hanging in my closet when I was staying in the hostel ago while I use this box to store my handsocks. 


These are the only tags that I still have. The first tag is from Orientasi F1 in Ihsan. What I remember, that time, I was recovering from chicken pox and ya I don't know anything about the orientation. The second tag is from Najib. I got it in Majlis Ilmiah and I don't have any idea why I still keep it... The green one is from Arab Debate and the tag behind it is from Ihtifal and the tag beside it is from Seminar Al Quran and the last one is from Nadwah Qiyadi :)
I don't know why I keep all of these.


Button badges that I bought in Ihsan and the yellow one He gave me when we went on a trip to Melaka. Yasmin gave me the tasbeeh on the first day we at hostel. My friends' nametags there and the last one is a picture of us on fridge magnet. 


Bila musim pakai mafla, baru kita pakai ok.
Contohnya, the gaza one, kalau ada kempen palestin bagai baru pakai. Kalau yang pas tu, pru 14 nanti baru pakai baru ada semangat gethewww even tak cukup umur lagi. And the last one bila malam cinta rasul. Tapi sayangnya ada tulis 2014 kat situ. 

Sebenarnya kalau kita perhatikan, rakyat Malaysia ni bermusim. Contohnya, apabila ada kempen 'Save Palestine', ramai ramai boikot McD, Starbucks and else. Bila kempen dah habis, kaum sejenis ini kembali meratah darah daging saudara kita di sana. Sedangkan, mereka di sana masih bermandikan darah, berlagukan letupan dan menggembirakan hati dengan pahala syahid. 

Kalau kita tidak mampu untuk boycott kesemuanya, cukuplah boycott barang yang kita tidak perlu. Mungkin keperluan kita kebanyakannya dari Israel Laknatullah contohnya nescafe, milo and else. Mungkin kita tak mampu nak boycott barang barang tu. Tapi, kita cuba boycott barang lain yang tak penting contohnya McDonald. Biarlah istiqamah walaupun sedikit. Allah tak tengok pada kuantiti, tetapi kualiti. Kerana itu, wujudnya istilah istiqamah dalam Islam. 

Jangan berhenti untuk berusaha. Mana tahu pengakhirannya sudah menghampiri. 

So today, I met my best girlfriend, Amni! 10 years and still counting. 

Kitorang share minat yang sama iaitu mengumpul pinky stuffs dan membuang masa. Tapi, dia takdelah buang masa sangat macam aku. Huhu. Dia study dekat maahad. And yaa, kalau tengok dia tak gaya pun budak maahad tapi apa pun AlQuran dalam dada. Salute her! 


"Make sure jangan bagi aku nampak gemuk"

Dia sangat lain dengan aku. Dia sangat banyak bercakap dengan orang yang dia tak kenal. Walhal aku, jangan harap aku nak bukak mulut hahah. Dia garang, aku baik. Dia sokmo senyum, aku sokmo masam. Banyak laa vice versa nya.

Tapi hobi kitorang sama. Selain kumpul barang barang yang tak berfaedah, kitorang juga memang payah bangun tidur. Kalau tidur rumah dia or dia tidur rumah aku, sorrylah mama abah semua, memang lambat la bangun. Maybe suatu hari nanti kitorang taubat. 


She gave me these. Thanks by the way. 


This is an example of stuffs that we keep hihu. 
By the way, most people say she is my sister. If I have a picture of us and somebody saw it, they probably ask, "is that ur sister?" "Is that ur twin?" 

I feel weird. Do we look alike? Jauh beza langit dan bumi kot?

So Amni, I pray to Allah that our friendship is eternal, immortal and blessed by Allah. Insha Allah. I never feel hesitant to say that she is my best friend until Jannah. Loveyou! 

Sincerely me, 

Whats in my bag 2k16

Assalamualaikum and greetings to all!

so here we are again! apa lagi nak dibuat coti coti gini selain membazir masa?

report untuk minggu ni adalah... minggu ni sangat membosankan dan menyeksakan sebab tiada phone :( I'm a antisocial victim.

besok pergi Johor ofcourselah rumah sedara then balik Melaka. sangat bosan balik Melaka haha. tapi, dalam masa yang sama jugak sangat best sebab Negeri Melaka banyak tempat best best. :')

berbalik pada tajuk, I take some pictures to decorate my blog since it is so pinky! OMG, so let's get started!


I swear, I'm really addicted in pinky things.
--I'm using Tiamo handbag. I super love this brand sebabnya warna warna dia sangat pastel dan dia amat menambat hatiku. :') 


I'm still wearing pijama at 12:30 p.m. mannn, holiday already begin so wakserong?


first, ofcourselah kena ada purse, even takde duit pun kena ada jugak sbb mana tahu dapat duit? lewlz. baru beli tahun ni, sebab yang dulu punya guna dr form 1 sampai form 5. ko bayangkanlah macam mana hahah. tak berkesempatan nak beli.


a picture of us! wana, wani, syakirah, ayu, sarah, amirul and ashraf. main boast blaster time hujan memang best!


wet tissue. since aku pakai purdah, i really need this untuk kesat kesat mulot lepas makan. kebersihan harus dijaga yeee! plus, they are really cute omo. i got this from Guardian


It is a perfume! sebenarnya, ni vs punya body spray dan dia sangat wanngi emmm. tapi, bottle dia besar gilohhhh so, I bought refill spray bottle at Daiso and bubuh cecair tu dalam bottle ni and senanglah dibawa.


Ma''thurat. perlu juga ye dibawa. jadi, bila ada masa lapang pagi atau petang, kita boleh baca. banyak manfaat mengamalkan ma'thurat ni. ma'thurat ni merupakan doa doa dan ayat ayat sunnah nabi yang disusun oleh Hassan Al Banna. ma'thurat ni dapat time Kem Pemantapan Bahasa Arab 2012 ((bukan aku ingat ok, dia ada tulis kat dalam tu)) iolss kenal ma'thurat ni waktu form 2 la. jahilnya huhuk.


spek hitam. beli dekat pasar batu feringhi je sebab kemaruk sangat nak pakai hahah. 15 ya


untuk kaum wanita, cermin adalah amat penting ok! aku rasa macam keliling perlu ada cermin. adakah self confidence aku kurang? huhuhu. dan aku pernah terfikir kalau singgah masjid atau surau yang takde cermin, then kita pulak tak bawak cermin, aku rasa macam adakah diorang nak menguji keyakinan diri seseorang? --sebabnya kita perlu lilit tudung tanpa tengok apa apa dan bayangkan je tudung tu terletak elok then kita cantik. then ternyata, canntik rupanya. plis.


panadol and menstrual pills. panadol tu wajib ada sebab mana tau tiba tiba sakit kepala tengah shopping, please??? and menstrual pills tu tak makan pun. beli untuk spm haritu je then yang berlobang tu sbb dah masuk dalam perut orang lain. since cakap pasal spm, dalam case aku untuk bawak masuk dewan, penuh dengan ubat-ubatan, minyak cap kapak, toncang untuk bau kalau pening, selsema and so on sebab minggu first iolss demam :'( dan mereka pun berjumpa dengan aku untuk mengambil ubat bukan cikgu.


waterproof mascara and eyeliner. I don't like bare face.--

okay so, that's all! suka gambar2 ni sebab macam comel sangat huhu so sebab tu post then ayat ayat mengarut sikit and yaaa berjaya membuang masa!!! it's already 2:53 p.m and i've done oyeah. btw heyyyyy, less than month result nak keluar okayyyy!!! so, mari jadi hamba exam. ---bertaubatlah, mari jadi hamba Allah.

say hi to penghuni baru kitty si kepala besar! firstly sorry sebab campak ko ke bawah sokmo time nak tidur sebab kepala ko besar gila nak mampos ok! tapi, tetapi ko tetap comel sbb tu aku ambik ko jadi anak angkat.

okbye!