Owner Post Follow Dash



ainilhusnaaa
ainilhusnaaa

Bonjour!



Greetings, I'm AinilHusna :)

Tagboard

⊰HOVER ME!⊱
Assalamualaikum and greetings. Fyi, I blogged everything and basically blogged about my lyfe of course for some memories. So, please respect my blogsss.


Skins by: IlliShuhada
Basecode : PikaChan
Best viewed in Mozilla and Google Chrome
Adalah haram untuk buka page source dan curi code di sini

Thanks 2015

Assalamualaikum and greetings to all!

so, ni just satu rumusan untuk 2015. nak update semua gambar bagai memang aku rasa memerlukan masa yang agak banyak sebab idea bukan datang mencurah curah macam hujan semalam memang tak reti nak berenti langsung. rasa cam nak memanjakan diri atas katil je.

post ni mungkin panjang mungkin tidak. sebab nak tb satu persatu big event katanyaa. huhu.

1. last sekolah

tahun 2015 adalah tahun spm. yaa sijil pelajaran malaysia. so, of course, first nak masuk tahun 2015 tu rasa debar sangat yang teramat. dan juga merangkap tahun last bersekolah. rasa sedih tu ada sebab nak kena tinggal kawan kawan. sebab tinggal kelas. sebab dah tak serabut dengan pengawas ha ha. tahun 2015 ni memang tahu yang struggle. tahun yang kelas bapak banyak. tahun yang kena banyak ketabahan kecekalan semuanyala. sebab spm. ye sebab spm. sebelum paper bio tu, aku rasa amat fed up pastu perasaan tak menentu sebab penat exam kot? straight subjects killer tu memang hanya Allah yang tahu perasaan cemna. menangis meraung semua ada.

bila nak dekat spm tu, rasa masih bodoh sebab banyak gila tak tahu. banyak sangat sangat dan rasa tak bersedia untuk jawab. memang kekuatan untuk mengharungi semua tu ya Allah.


harini hari last spm. so, decide ambik gambar ramai ramai. bust sedihnya suaidah tak dapat join sebab cikgu ibrisham dah ketor kepala nak kelik kelate.

like always la budak laki memang kaum tersisih.


short describe untuk farabi.

wana- paling kuat bn pastu paling flawless pls tk pernah jumpa jerawat pun kat muka dia then dia ni awek qu puteh lewlz.

wani- adik wana paling kuat menjerit dalam kelas and dia ni sangat comel kot?? sebab semua kata dia macam teddy bear hahah

yatt- paling garang paling kerut paling bising dalam kelas dan kalau dalam kelas tu tengah senyap tiba tiba memang dengar suara dia sorang je yg kecoh

waji- paling ayu memang gadis melayu terakhir aaaaa memang gila namatey keayuan dia ni weh aku takleh

ain- paling kuat membebel memang tak tahan telinga dengar bebelan dia paling kalut paling serabut paling kusut pastu jalan cam palesit memang dia bapak kejar masa weh

min- tulisan yang paling buruk dan dia sorang je boleh baca pastu tak pernah ada buku untuk setiap subjek sebab semua subjek ko campur dalam buku merah ko tu ((padahal kita sama then bila cikgu mintak kita hantar yang paling cikai hahaha)) tapi dia ni memang otak bijak gila weh

balqis- paling serious dan bila ko menyanyi then orang akan pelik pastu ko jawab "ko ingat aku mengaji 24 jam ke kat rumah" pastu paling bijak addmath sbb sekali pandang soalan terus boleh jawab ugh kerai

afaf- bijak semula jadi sbb dlm kelas tk pernah bagi perhatian sbb ada je mainan dia bawak dr rumah pastu sgt relax sbb sokmo dtg lambat naik moto pastu buat tak de pape tp bijak dia takleh ah semua subjek sains agama bahasa semua dia bahan

bella - paling selamba paling hindustan paling baik gilaaaaaaa sangat baikkk

sarah- dia ni kalau cakap bi, korea, jepun melayu apatah lagi berhabuk wehh sedap namatey dia punya suara kalau berdebat semua pls kenapa tere sangat ni?

suaidah- paling warak paling alim tak pernah merungut tapi sokmo merungut pasal najib hahah pastu kalau dia cakap tu macam berpidato huhuh

idlan- paling garang mata tak boleh blah pastu aku tak suka ckp dengan ko sbb ko garang

arif- yaa tak baik tak apa sebab dia melawan senyap senyap

aidil- paling cover dan sokmo langgar pintu sebab sokmo cover then paling kusut

pls rasa nak nangis tahu tak ingat semua ni? hahahah.

Embedded image permalink

pls idlan stop puji aku ahhaha aku tak buat comel pun memang aku dah comel terima fact tu pls

2. trip teganu

actually dah dua kali ke teganu. first untuk farabi f4 and f5. second, sebab kena pergi seminar alquran yang aku tak faham habuk tu hahah,

 muka baru bangun tidur. mata takleh bukak luas lagi.






3. huhuh

thanks sebab datang sekolah bagi beg penang, jam, and mee goreng bersama ayam yang keras hahahah. hargai ye hargai ni. pastu tisu love love time form 2 dulu sangat legend taw. pastu rasa bangang sebab sorry budak kelas memang macam tu bagai monyet dapat bunga terkinja kinja tengok termasuk budak laki. sorry for them. 

nak bagitau yang zip beg penang dh rosak sbb selalu guna g kelas. pls byk tau pahala dpt ahhaha.

pastu thanks sbb datang time raya first even awkward gila ahah. 
My love gave this 💕

4. tauliah abangah

abangah dah bebas dr palapes yeayyyyy so no more rambut botak no more hitam. sungguh benci abangah rambut botak hahah

Tahniah abangah atas pentauliahan Leftenan Muda
#Berkhidmatuntuknegara (at Universiti Putra Malaysia)

5. kakak convo

tahniah kakak sebab rasa proud gila bila kakak terpilih untuk habiskan study tahun ni. nak belajar dental tu memang separuh mati dan sangat takde life sebab selalu kena marah dgn doktor and so on. tahniah and infinity tahniahhh!








yang lain tu serious dah tak ingat hahah.

harapan untuk tahun hadapan semestinya buat semua harapan untuk tahun ni dan lebih baik dari tu. then, tahu depan dh masuk alam U. huhuhu dh besar rasanya.

then, terima kasih untuk semua yang hadir dalam hidup ni sama ada untuk suka atau untuk benci. anda semua membawa pelbagai warna dalam hidup saya. tiba saya hahah. terima kasih untuk semuanya. thanks 2015 sebab banyak ajar tentang macam macam contohnya liars and dirty dirty kids in the world lewlz.


byeeeeee.

Labels:


#ASA'98 : Form 5 BBQ Party

Assalamualaikum and greetings!

aku baru balik dari melaka sebab ada family day. dan, guess what, aku tak tau pun aku balik melaka tu sebab ada family day lewlz.

disebabkan dah lama tak asah permikiran aku ni, aku jadi sangat lambat pickup dan post harini yang bertjuan nak throwback pon aku ingat lupa.

so, post harini berkenaan dengan ^ tajuk atas tu. bbq party ni budak pure science dengan technical science yang handle. kelas kitorang cuma join je ((since kelas kami selalu disisihkan akibat faktor kealiman dan kewarakan kami)) lewlz. laughed.

kitorang bayar RM5 untuk join and party ni dilangsungkan seminggu ((23/10)) before spm dan diketuai oleh Jannah dari pure science. ((aku patut ada cita2 jd reporter kot)) untuk kali pertamanya, dak dak laki sangat buat kerja sebab masha Allah mereka sangat malas ya ampunnnnnnnn.

budak laki dari aspura and dak luar settle temat daripada petang dah sebab menurut diorang, takut ayam tak masak and whatsoever. lagipun, kitorang buat malam and taknak balik lambat sangat. kitorang buat dekat depan bangunan form 5 sebab senang wiring. and, cikgu rosli bagi speaker besar untuk pasang lagu. so, memang sekuat kuat alam la lagu.


tak semua orang join. form 5 ada 99. dan ada budak yang tak join contohnya balqis yang tengah telan buku time tu.



yang tengah tu jannah aka jan. dia and sek sek dia yang tukang perap ayam bagai. suara dia lembut namatey tahu takk. pastu tere gilaa buat karangan bm. ayat dia kebabombastik emmhhh. kenapa bijak sangat jan. nangis. pastu yang sebelah tu nama dia Aizat kot? berdasarkan pemerhatian aku, dia ni jalan, makan bapak lembap gila wehhh. memang geram gila. lagi lagi time klau jalan belakang dia memang aku rasa nak sepak dia supaya jalan tu cepat sikit. tulang belulang ko rosak ke apa



tengok gambar makanan pulak.



banyak makanan yang diorang sponsor. berlambak lambak gilaa weh makanan. tapi licinn licau sebab semua jenis perut tong.




time ni baru lepas kelar... aku tak tau apa perkataan tu hahahah kiranya nak bagi ayam ni cepat masaklaa. yang sebelah aku tu ain. dia ni bapak gila over namatey ko tau tak. dia boleh buat orang sampai terkencing hahahahahah aku tak pernah jumpa member cam dia serious. aku tak pernah jumpa member yang kejar orang semata mata nak cungkil jerawat yang bapak over cam dia. masha Allah. semoga hatim dapat memimpin awk ke jalan yang benar lewlzzz

then sebelah tu waji and sebelah tu EE. diorang ni memang lembutttttttt sangat laa. kalau aku cakap dengan diorang pun, segan nak keluar suara lewlz. tak pasal aku jadi paling ayu. pastu spray dekat tangan EE tu untuk kelas diorang bagi sembur siapa yg tidur dalam kelas. good idea?


aku ingat kot nama diorang? from left, kidah, qyra, nina, syed, tikah jas, yatt fauzi.
bagusnyaaa akuuuu omg


aku tak perlu ingat aa nama diorang sebab tak berjasa sangat. dalam banyak banyak laki yang tak berapa banyak ni, sorang je pengawas itupun setelah dipaksa oleh cikgu untuk jadi pku. since ku form 6 yang tak berapa guna tu. gigi je guna hahahah sorry. yang lain semua mawas. #bukanracist


guess siapa yang paling ayu kipas ayam -..-


ni dormmate yang sangat annoyingg. sangat ok sangat.


tak baik duduk kat tangga nnt kawen lambat.


nasib baik tak kena renjatan wayar sebab bengok sangat bergmbr kat situ.

so thats all. a little throwbackk. may Allah bless you guys and berjaya and kejalan yang benar. semuanya.

so, bbq ni berakhir nak dekat 1130 malam. besoknya sabtu dan ada kelas kimia. uhuhuhu.

CC : SARAH
DIA SURUH AKU CREDIT GMBR NI DEKAT DIA

Labels: , , ,


weee

Bila tengok izzah update blog, rasa jugak nak update. Tapi tak tahu nak update apa.

So.
Saya dah berjaya update untuk hari ini.
Btw ((deactive twitter and wechat))
Bye. Have a nice holy-day.

#ASA '98 : Graduation Day!

Assalamualaikum and greetings to all!

So, on 30th October 2015, we Ahmadian 98 officially graduated!!! yeayyy! I'm so happy because I hate school especially this this school. i try to appreciate those moments i had with them. haha. nice try dude.

so, kitorang disusun mengikut nombor dalam form ikut result trial. aku nombor 4, ziq from sains sukan nombor 5, and ain, my classmate nombor 6. so, here we are


yang belakang tu menyelit. abaikan. then, as always, barisan depan ni takde budak laki sebab pupus kot?


with ily! time ni beratur before masuk dewan so haruslah selfie dengan yiliiii.


from left, arif, yatt, ain, wana, balqis, idlan, waji, min, suaidah, me, afaf, aidil
balqis dapat tokoh pelajar dengan idlan. tokoh sangat kur ko lan. more like tokong adalah


dah dapat dah sijil. nak tahu cerita menyayat tersiat hati? kucing aku muntah atas file ni masa dia demam. kucing durhakaaaa.


takdelah tersemadi sangat dalam jiwa bila dah semadi dekat blog huhu.
tak rindu pun ok.

 min ho oppaaaa. kencanaaa???
takyah nak try hard sangat buat comel. oppa memang dah comel omomomo.
#prayforme
#kepangkaljalan
#koreasesat
#kafir

#ASA '98 : Roommate

Assalamualaikum and greetings to all!

This is second post as an ASA'98!!! ((ASA stands for Ahmadian School Alumni)) tapi aku rasa aku triple school alumni. nanti aku fikir balik pasal benda tu huhu. 

so, this year, 2015 I was staying in asrama for one year and it such an incredible and unforgettable moment with my amazing roommates! They were nice, sportive and annoying all the times which is setiap malam tu ada je benda diorang nak memikir. sorry for them. 

nama bilik aku wardah and it so berpuaka. sebab biasanya budak budak yang ditempatkan di bilik wardah ni adalah budak budak yang kena cop dengan muka warden. so, macam mana aku dengan min terjebak ke bilik ni padahal kitorang adalah budak yang paling suci dan sangat innocent hahah. since both of us budak baru then our classmates adalah exco ((I hate exco all the times. how can they lived dan cari kesalahan students lain? i still cant get into it.)) so, kitorang ditempatkan di tempat tu. even bilik tu tingkat atas dan paling hujung, selama aku duduk asrama ni aku tak pernah rasa ringan sedikit sebab makanan sedap hahahah. and for the first time, aku ubah expectation aku dekat makcik makcik dewan makan. they all nice, neat and fyi, our dewan makan is a role model to other schools. so thats why laa dewan makan kitorang was alhamdulillah.

lepas min keluar asrama sebab result dia merosot, aku the only one dak sains agama dalam bilik tu. yang lain semua sains sukan. disebabkan classmates aku exco, so diorang tak berbaik sangatlah dengan dak dak sains sukan ni sebab sek sek ni suka buat masalah. tapi, I don't even care. sebab personally aku pun tak suka exco bagai tapi member...

so, that day was annual dinner. annual dinner asrama kitorang tak grand mana. dak aspura sangat sampah. sampah asrama. 




kitorang berposing dalam bilik utiliti. apak panasnyaa. basah ketiak masing masing ugh. kak farah was so nice. dia katil sebelah dengan aku. dia sangat baik, sangat caring, sangat kakak, sangat everythingggg.


semua kitorang ada 12 termasuk min. which is 6 form 5, 5 form 6 and 1 form 4. kitorang upper form duduk di blok baru, so thats why kitorang tak rapat dengan budak lower form. #assobiyah


enil, ili, lisa and anis!!

my annoying partner!! ily!! aku akan kacau dia otp dengan foster sampai dia rasa aku annoying dan dia akan kacau aku di mana mana sampai aku rasa dia bapak annoying. she so amoiiii.

sayang semua *love banyak banyak* lepas ni dah tak jumpaa. 


min ho oppaaa. sexy sangat ni kenapaaa. 
bangang rasanya panggil oppa.
#pelukataspentas
#tibatibarasanakpergikorea
#kerjaoranggajirumahleeminhopunakusanggup
#sertamertaretimasak

Labels: , ,


result SPM

Assalamualaikum and greetings to all!

It was campur baur perasaan when SPM is over sebab sometimes rasa happy but sometimes rasa sadis. tapi, actually biasa. *how keling I am*

memang aku dah lama tunggu saat saat habis sekolah ni sebab I'm too lazy / menyampah already with school . (aku tak patut ada cita cita jadi guru)

so this is my very first result bila aku masuk ahmad.
it was bangang.


I was like takde semangat nak belajar time ni sebab baru lepas pindah huhuhuhuhu

tengok aku punya pencapaian tu, berjela huruf. kalau semua huruf ada tu, semua dia nak letak tu ee tak boleh aku

lagipun time ni aku duk luar. and aku sangat tak boleh duduk luar. selain aku tak study, aku juga habiskan masa tidur dan penyakit malas nak ke sekolah tu memang emhhh sangat

so, this is my last exam before SPM, which means trial spm la. result aku pun tak kurang bangang.


SPM? aku tak target mana pun. tu jelah kot jawapan.
aku tak tau nak update apa...... kbai