Hari jubah, one day :)

macam apa yang selalu aku buat, killing my time by watching youtube. it is really fun, seriously. you should try.

okay, i've been watching a lot of matluthfi's videos and keep repeat again and again.

tadi time aku duk menggeledah video matlupi, aku terjumpa satu video named "Hari Jubah" and hatiku bagai terpanggil panggil untuk menekan play button. so, dengan senang hatinya aku menekan.

aku suka tengok video matlupi sebab dia macam menaikkan semangat aku untuk belajar. malangnya, aku tak bijak cem dia. hm, sadis. video dia bukanlah video vlogger yang "Hi i'm bla bla bla i'm super excited to share with you guyssss and so on" really sassy. apabila kita tengok orang yang berjaya, serta merta kita akan rasa kagum. kan? kagum sebab dia berjaya dan cinta kan ilmu. it is really cool.

that part when matlupi ambil ijazah dia, aku rasa macam ada air bertakung di kelopak mata. how sweet it is!! study oversea and berjaya graduate. ya allah, it is just the sweetest moment after a long time sacrificed everything. i hope i will be like him someday. please pray for me. i really want to be a successful woman.

for all spm's candidates yang tengah belajar bersungguh sungguh tu, moga korunk terus berjaya. then for spm's candidates yang masih melagha macam aku, mohon punyai kesedaran dan bersama samalah memajukan bangsa dan agama.

siapa yang tak nak pegang kejayaan sendiri? takkan nak tengok je orang lain naik pentas. senyum menitiskan air mata and so on with their parents. it is the best things of our life.

so, be productive. be useful.


this matlupi's video, "Hari Jubah"
I hope you enjoy it as much I am.
bye!


This entry was posted in ,

0 comments: