cakap je ke?

assalamualaikum and greetings!

wahh. dah lama rasanya tak mengupdate blog. makin sunyi. makin sepi. sebenarnnya tak ada apa pun yang mengaral melintang tetapi cuma ketandusan idea kot?

kawan kawan aku dekat wasap tu pok pek pok pek buat kerja addmath. aku? macam biasalaa. malam sikit kita buat eh. tengah hari gini macam takde mood je.

"ya Allah, berikanlah aku kekuatan untuk belajar."



tersentap menyentap dengan ayat @iliaainaazman (aku rasa betulah kot ejaan nama dia ni)

her words made my eyes opening bigger yet my heart.

Takpe, biar kau berpenat sekarang. Biar cuti tak macam cuti. Biar hidup dengan buku je. Biar masa tidur tak cukup. Biar mata sembap. Korbankan semua yang kau ada untuk 231 hari ni lagi. 8 bulan je lagi untuk kau fokus. Lepas tu kau freedom dan bersedia menempuhi alam dewasa pulak. Kalau asyik cakap nak dapat straight A je tapi usaha ke laut, ibadah tak jaga, lagha 23 jam, tak guna dan tak membantu langsung untuk straight A tu. Muhasabah balik diri tu.
Bersihkan luaran dan dalaman. Kawan kawanku, insyaAllah boleh! Fighting! 

eventhough i don't know you, may you success in your life.

siapa taknak kot straight A's?
macam aku cakap last post aku, mungkin nak kena brainwash dulu otak ni baru boleh sedar yang sebenarnya spm tu penentu masa depan.
memanglah sedara awak tak lulus spm tapi berjaya bagai nak rak. ye. aku tahu rezeki bukan terletak atas spm.
tapi, kalau awak boleh cakap dekat mak bapak saya rezeki tu bukan terletak atas spm, ye saya tak kisah. jihad ilmu tu penting kot?
cakap sajo. mari ah study.
This entry was posted in ,

0 comments: