Blog Under Construction!

mambang spm

Assalamualaikum and hollaaaaaa guys!

wahhhhh kita dah nak berambang 2015! ko tak excited keeee? tapi ko tahu tak? masuknya ambang 2015 ni bermakna masuk lah jugak mambang spm werghhhhhh gilurghhhhhhhh aku tak readyhhhhh ko readyhhhh kuhhhhhhhhh? pehal tambah huruf konsonan h nyuhhhhhhhhh?!

aku seru mambang si mambang mambang spm datang lah mambang ko jangan datang dekat mambang spm.

oright guys, hiraukan mambang mambang spm, mari merambang mata melihat post aku kerana aku akan bahagikan post aku kepada beberapa post sempena ambang 2015 dan mambang form 5!!!!! yeayyyy!!!

sebab tahun depan which means besok aku kena gilurgggghhhh dalam mengejar spm, so aku akan tinggalkan kenangan yang manis dalam blog aku ni sempena tahun honeymoon yang bakal pergi tak kembali sob sob :((

first of allllhhhhh,

#1 Apa makna tahun 2014 bagi ko?

bagi iolss lah kan, tahun ni adalah tahun kerinduan.... haa feeling suwik taw baca nihhh. :')


kenapaa? sebab tahun ni kan aku pindah buat kali kedua haa ko tau tak perasaan aku cemnaa? memang aku taknak cerita ahh tapi perasaan rinduuuuu tu menebal bak kamus dewan hah ko.

kenangan kat sane memang aku tak dapat sung sung lupakan <3

biarlah tersemat di jiwa betapa kerinduan tu fuhh ayat :(

#2 apa yang paling ko ingat untuk tahun ni?

apa yang aku ingat mestilah tuewwwww tuewwww aku pun malas nak cakap sebab nanti kalau aku cakap haa ada lah org ss pastu duk ugut aku cam bangang sape lagi kalau bukan jah

lepastu for the frst time sekolah menengah ni aku masuk pertandingan yang memerlukan aku untuk bercakap hah ko dah lama aku tak asah bakat terpendam aku nii bercakap depan org ramai ha ha ha padahal hakim je pun.

tahun ni aku melayakkan diri aku ke pertandingan debat bahasa arab gilurghhh ko aku dahlah tak reti cakap bahasa arab kekadang tu kitorang bagi je lawan kitorang tu menang sebab cam kesian huhu (bekap diri)

lepastu aku jugak masuk pertandingan kalimatus sobah ya allah paling tak boleh blah dapat teks yang langsung tak kena dengan apa yang aku hafal pastu aku duk baca text je gilurghhh tak debar hahahahahah bapak teruk dan sesungguhnya ustazah saya pakai tudung labuh kat sekolah bukan bermakna saya tere bahasa arab tapi cuma saya mengekalkan identiti sekolah agama  dan harap ustazah tidah tertipu dengan penampilan saya sekian wabillahi taufiq wahidayah wassalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.

surat layang.

also, aku pergi indon as student exchange bayaran bagi aku mahal tak kena dengan apa yang kitorang join so nanti mungkin tahun depan lepas spm aku cerita kot sal keluarga aku dekat indon.

negatifnya dekat sana bapak bosan hahahhahahaku tak enjoy langsung kecuali aku enjoy time main funfair yang tercabut nyawa tu pastu aku main gelongsor air sampai terbang niqab aku bhahahha gilur bangang org mesia nampak kena kutuk je woi.

keyboard warrior anywhere lulzz.

3# harapan? (soalan wajib)

harapan aku untuk 2015 ialah merealisasikan harapan 2014 juga harapan harapan tahun tahun sebelumnya. sesungguhnya aku Ainil Husna Binti Azmi akan berusaha mencapai azam aku untuk tahun ini! (ayat ni dah tiap tahun guna macam bosan dah hm)

aku juga akan belajar sedaya upaya untuk mencapai result yang thorbaik dalam spm jyeahhhh!! ya ALlah, kau mudahkan lah aku, sesungguhnya, aku hanya berusaha, engkaulah pemberi segala rezeki. kurniakan sedikit nikmat rezeki engkau itu ya Allahhh :')

iolss akan tuliss azam iolss dalam planner iolss and insha ALLAH kalau iolss ingat dan iolss hidup lagi untuk new year 2016, iolss akan post whether iolss berjaya tak buat azam tuuuu ahhahahahaha gilurghh


mari kita sama sama berubah menjadi seorang manusia yang lebih bertaqwa dan solat awal. hu hu hu hu

setulus ingatan darinya,

allah sentiasa uji kita dengan sesuatu yang kita sayang supaya kita lebih sayang Allah daripada segala apa yang kita sayang. untuk tenang, cuba rasakan allah yang maha penyayang juga yang menguji kita melalui sesuatu yang kita sayang.

pahit itu ubat. pedih itu penawar.

iman, janganlah nak mengada ngada. sudahlah poyo poyo. taknak lemah lemah. kena kuat kuat. perlu tabah tabah. taknak rebah rebah. perlu tambah tambah.harus gagah gagah. usah lelah lelah. semangat semangatlah.
ingatlah, apabila kita menangis kerana Allah, ketawa kerana Allah, bersyukur kerana Allah, bersabar kerana Allah, itulah makna BAHAGIA. kita dihidupkan harini bukan untuk menyambung dosa semalam, tetapi untuk mencari pengampunan Allah. kita buat amalan sebab nak perhatian orang, dicaci oleh allah... kosong kosong... jangan rasa dah belajar agama, ikut usrah ke, atau kaki masjid ke, pondok ke, kamu dah cukup baik. jangan....

kak nad said, "hidup kita tak pernah sunyi dengan kata kata orang. dengan cacian orang. sebab tu kita kena open minded. terima nasihat orang. positifkan apa yang orang kata negatif. lepas tu istighfar.

this kind of words gave me new spirits. thanks kak syera for amazing words that you gave me. alhamdulillah i meet you in Ihsan's asrama. eventhough we just know each other only for two years, but knowing you is something that really made me feel gratful subhanallah.

i remembered what you said in that morning before i taking my examination, you said,

"kak syera bangga ainil bangun awal harini. orang yang bangun awal solat awal, insha Allah akan mudahkan hari harinya. goodluck ainil."

walaupun sebenarnya saya bangun semata semata kerana saya risau PMR, but your words really inspired me and thank you. memang saya tak mengamalkan sepenuhnya, tapi saya takkan lupa your inspiration. thanks for inspired me silently.

 

happy new year yang tersayang. semoga Allah merahmati tiap langkah kita. biznillah.

No comments: