Owner Post Follow Dash



ainilhusnaaa
ainilhusnaaa

Bonjour!



Greetings, I'm AinilHusna :)

Tagboard

⊰HOVER ME!⊱
Assalamualaikum and greetings. Fyi, I blogged everything and basically blogged about my lyfe of course for some memories. So, please respect my blogsss.


Skins by: IlliShuhada
Basecode : PikaChan
Best viewed in Mozilla and Google Chrome
Adalah haram untuk buka page source dan curi code di sini

Mat Luthfi

sangat buat aku..... nak berjaya macam dia.



mambang spm

Assalamualaikum and hollaaaaaa guys!

wahhhhh kita dah nak berambang 2015! ko tak excited keeee? tapi ko tahu tak? masuknya ambang 2015 ni bermakna masuk lah jugak mambang spm werghhhhhh gilurghhhhhhhh aku tak readyhhhhh ko readyhhhh kuhhhhhhhhh? pehal tambah huruf konsonan h nyuhhhhhhhhh?!

aku seru mambang si mambang mambang spm datang lah mambang ko jangan datang dekat mambang spm.

oright guys, hiraukan mambang mambang spm, mari merambang mata melihat post aku kerana aku akan bahagikan post aku kepada beberapa post sempena ambang 2015 dan mambang form 5!!!!! yeayyyy!!!

sebab tahun depan which means besok aku kena gilurgggghhhh dalam mengejar spm, so aku akan tinggalkan kenangan yang manis dalam blog aku ni sempena tahun honeymoon yang bakal pergi tak kembali sob sob :((

first of allllhhhhh,

#1 Apa makna tahun 2014 bagi ko?

bagi iolss lah kan, tahun ni adalah tahun kerinduan.... haa feeling suwik taw baca nihhh. :')


kenapaa? sebab tahun ni kan aku pindah buat kali kedua haa ko tau tak perasaan aku cemnaa? memang aku taknak cerita ahh tapi perasaan rinduuuuu tu menebal bak kamus dewan hah ko.

kenangan kat sane memang aku tak dapat sung sung lupakan <3

biarlah tersemat di jiwa betapa kerinduan tu fuhh ayat :(

#2 apa yang paling ko ingat untuk tahun ni?

apa yang aku ingat mestilah tuewwwww tuewwww aku pun malas nak cakap sebab nanti kalau aku cakap haa ada lah org ss pastu duk ugut aku cam bangang sape lagi kalau bukan jah

lepastu for the frst time sekolah menengah ni aku masuk pertandingan yang memerlukan aku untuk bercakap hah ko dah lama aku tak asah bakat terpendam aku nii bercakap depan org ramai ha ha ha padahal hakim je pun.

tahun ni aku melayakkan diri aku ke pertandingan debat bahasa arab gilurghhh ko aku dahlah tak reti cakap bahasa arab kekadang tu kitorang bagi je lawan kitorang tu menang sebab cam kesian huhu (bekap diri)

lepastu aku jugak masuk pertandingan kalimatus sobah ya allah paling tak boleh blah dapat teks yang langsung tak kena dengan apa yang aku hafal pastu aku duk baca text je gilurghhh tak debar hahahahahah bapak teruk dan sesungguhnya ustazah saya pakai tudung labuh kat sekolah bukan bermakna saya tere bahasa arab tapi cuma saya mengekalkan identiti sekolah agama  dan harap ustazah tidah tertipu dengan penampilan saya sekian wabillahi taufiq wahidayah wassalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.

surat layang.

also, aku pergi indon as student exchange bayaran bagi aku mahal tak kena dengan apa yang kitorang join so nanti mungkin tahun depan lepas spm aku cerita kot sal keluarga aku dekat indon.

negatifnya dekat sana bapak bosan hahahhahahaku tak enjoy langsung kecuali aku enjoy time main funfair yang tercabut nyawa tu pastu aku main gelongsor air sampai terbang niqab aku bhahahha gilur bangang org mesia nampak kena kutuk je woi.

keyboard warrior anywhere lulzz.

3# harapan? (soalan wajib)

harapan aku untuk 2015 ialah merealisasikan harapan 2014 juga harapan harapan tahun tahun sebelumnya. sesungguhnya aku Ainil Husna Binti Azmi akan berusaha mencapai azam aku untuk tahun ini! (ayat ni dah tiap tahun guna macam bosan dah hm)

aku juga akan belajar sedaya upaya untuk mencapai result yang thorbaik dalam spm jyeahhhh!! ya ALlah, kau mudahkan lah aku, sesungguhnya, aku hanya berusaha, engkaulah pemberi segala rezeki. kurniakan sedikit nikmat rezeki engkau itu ya Allahhh :')

iolss akan tuliss azam iolss dalam planner iolss and insha ALLAH kalau iolss ingat dan iolss hidup lagi untuk new year 2016, iolss akan post whether iolss berjaya tak buat azam tuuuu ahhahahahaha gilurghh


mari kita sama sama berubah menjadi seorang manusia yang lebih bertaqwa dan solat awal. hu hu hu hu

setulus ingatan darinya,

allah sentiasa uji kita dengan sesuatu yang kita sayang supaya kita lebih sayang Allah daripada segala apa yang kita sayang. untuk tenang, cuba rasakan allah yang maha penyayang juga yang menguji kita melalui sesuatu yang kita sayang.

pahit itu ubat. pedih itu penawar.

iman, janganlah nak mengada ngada. sudahlah poyo poyo. taknak lemah lemah. kena kuat kuat. perlu tabah tabah. taknak rebah rebah. perlu tambah tambah.harus gagah gagah. usah lelah lelah. semangat semangatlah.
ingatlah, apabila kita menangis kerana Allah, ketawa kerana Allah, bersyukur kerana Allah, bersabar kerana Allah, itulah makna BAHAGIA. kita dihidupkan harini bukan untuk menyambung dosa semalam, tetapi untuk mencari pengampunan Allah. kita buat amalan sebab nak perhatian orang, dicaci oleh allah... kosong kosong... jangan rasa dah belajar agama, ikut usrah ke, atau kaki masjid ke, pondok ke, kamu dah cukup baik. jangan....

kak nad said, "hidup kita tak pernah sunyi dengan kata kata orang. dengan cacian orang. sebab tu kita kena open minded. terima nasihat orang. positifkan apa yang orang kata negatif. lepas tu istighfar.

this kind of words gave me new spirits. thanks kak syera for amazing words that you gave me. alhamdulillah i meet you in Ihsan's asrama. eventhough we just know each other only for two years, but knowing you is something that really made me feel gratful subhanallah.

i remembered what you said in that morning before i taking my examination, you said,

"kak syera bangga ainil bangun awal harini. orang yang bangun awal solat awal, insha Allah akan mudahkan hari harinya. goodluck ainil."

walaupun sebenarnya saya bangun semata semata kerana saya risau PMR, but your words really inspired me and thank you. memang saya tak mengamalkan sepenuhnya, tapi saya takkan lupa your inspiration. thanks for inspired me silently.

 

happy new year yang tersayang. semoga Allah merahmati tiap langkah kita. biznillah.

Labels: , , ,


'Simple Giveaway by MISSEZZATIE'

http://siszetty.blogspot.com/2014/12/simple-giveaway-by-missezzatie.html

Labels:


First Segmen: #TeamFollowBack & Blogwalking

Hi Blogger ,
Jom join "First Segmen: #TeamFollowBack & Blogwalking" by http://life-of-lyene.blogspot.com/ . Tujuan segmen ni untuk tambah kawan dan tingkatkan pengunjur blog ..
** Klik BANNER untuk join sekali :) .


Tarikh tamat segmen 21 January 2015 .

Labels:


"Segmen GA Jalan-Jalan Tambah Kenalan by Ema Hasan"

Hi uolss!

sebab besok dah tahun depan, so iolss nak join GA!! yeayyy!!!

selama iolss join GA ni, iolss pernah 2 kali je dpaat so sob alhamdulillah :')

http://chenta-shima.blogspot.com/2014/12/segmen-jalan-jalan-tambah-kenalan.html

okay join cepat cepat!
Byeee!

Labels:


Daily Reminder

assalamualaikum and greetings!

hi i come back againn

so now, i wanna suggest a channel on youtube that you must subscribe and support,

Daily Reminder.

dari dulu lagi aku follow channel ni sebab dawah dia masha Allah sangat amazing and menyentuh hati :( walaupun dalam bahasa inggeris, tapi ketahuilah aku ni tak reti bahasa inggeris tapi macam mana aku boleh fahmmm?

haaa, tu pasal korang kena tengok ok!

sebab kita duduk rumah susah nak dengar ceramah. so, better jadi benda ni sebagai halwa telinga. ya Allah, i love this dawah.

and, I will support Daily Reminder through my blog and post every video here Insha Allah.

xoxo

sifat tamak

kan iolss kata iolss tamak.

ok kita berjumpa lagi.

sebab semalam kawan kawan ku mengambil result SMA, so tahniah saya ucapkan kepada korunk dan sesungguhnya saya amat berbangga dengan result korunk dan itulah kejayaan yang bermakna bagi saya :')

terharu

niat saya nak tanya kembo saya dapat berapa walaupun saya sudah mendapat tahu bahawa dia dapat mumtaz sofi tapi saya nak tahu jugak walaupun saya takde kedit eee apa guna sayurrr nii?!!


nama dia ainil syakirah aku panggil dia nenil dan sesungguhnya post kali ni bukan bertujuan nak throwback zaman form 1 tudung selebeh dahulu kala.

maaf gambar ni time aku form 2 sebab tu macam okay sikit...... kot?

ini juga adalah kawanku yang bernama engku aina syuhada tapi aku panggil nku dan sesungguhnya post ni bukan bertjuan nak throwback sapa yang aku kacip dulu kala


okay tetiba aku takde idea hahahahahahaha okay so walau macam pun result korunk, tak apa janji nya em belajar lah rajin rajin sebab kita nak result yng cemerlang yang best kadaboom yang boleh bahagiakan hati mak bapak tu je. pastu belajar ni jihad fisabilillah :)

orang kat palestin jihad melawan israel, mempertahankan masjidil aqsa, kita kat malaysia ni sebagai seorang pemuda kita mestilah belajar kerana kita adalah pewaris negaraaa! wahh ko ayat ada gaya jadi adun pekan

so, belajarlah. nanti dah kerja mula rindu nak belajar. mula rindu nak siapkan kerja sekolah. mula rindu nak lepak dengan kawan. mula rindu nak rehat sama.

sebab tahun depan last sekolah. last pakai unform sekolah. last rehat dengan kawan. last gossip dengan kawan.

nanti dah masuk u, susah nak lepak sama kat kantin. susah nak jumpa balik. kuliah manjang. so, habiskan masa dengan orang tersayang dekat sekolah sekarang ni..

ha ko aku feeling feeling pulak

Labels: , ,


Pehlisss

assalamualaikum and greetings to all!

aku tak tahu nak cakap macam mana, nak describe macam mana walaupun takde org suruh pun aku describe kan perasaan aku tapi ya Allah nazubillah daripada apa yang terjadi dekat qz8501 but rasa bersyukur sebab flight tu jumpa kan. alhamdulillah. takpe, semua tu adalah ujian daripada Allah :(


juga rasa sedih dan al fatihah kepada mangsa mangsa banjir di pantai timur yang masha Allah teruknya, moga Allah balas rasa kesedihan dan ketabahan korang dengan sesuatu yang sangat bermakna ameen ya rabb.


okay tanpa tersesat arah daripada tujuan bukak laptop sign in blogger, mari kita ke jalan yang lurus.

walaupun haritu sebenarnya dah update tapi harini nak update jugak hahahahah kisah apa sebab takde orang kisah pun sebenarnya huhu :(

harini nak cerita pasal anggur yang iolls pergi dekat kedah harituuu. kan dah cakap haritu dah cerita pastu delete pastu cerita balik hahah macam bangang je kan :')

lepas aku balik dari indon tu kan, (sebut pasal indon rasa macam nak cerita pulak sal indon) aku pergi utara sebab sepupu aku kena sunat so diorang buat lah kenduri sikit kan. banyak gak duit sepupu aku dapat tu macam sunat je kotttt kenapa dapat duitnyaaaaaa :(

okay lepas tu, paknjang aku ambik cuti dengan bini dia so diorang bawaklah kitorang ni jenjalan pergi padang besar. haa tipulah kalau tak tau padang besar ni, dia sempadan thailand so org kata barang barang situ thailand la hahaha aku tak tau meraban apa.


 

mak aku beli kacang je sana pastu aku pun beli biskut je hahah tapi tulah haa tulah tak tau nak cakap apaa. ok sebenarnya jubah yang aku pakai ni baru beli dari indon dan tak basuh lagi hahahah habat kan tapi aku nak buat macam mana sebab takde baju kot. tudung tu satu set dengan jubah bapak labuh dia masha Allahhhhhh. feeling arab ha ko.  

lepas tu, kitorang pergi jenjalan pusing pusing perlis. pastu pergi makan jap yelahh memuaskan nafsu perut dulu kan. makan laksa perlis@kedah aku tak pasti yang mana se aku makan tapi tak boleh kalah laksa pahang la bro

then paknjang bawak kitorang pergi ladang anggur. macam em yelah aku tak pernah tengok pokok anggur dan untuk pengetahuan korunk, pokok anggur ni tumbuhan menjalar kan. so dia menjalar la haa cemtu. 

sekali masuk 3 ringgit dan aku rasa tak berbaloi 3 ringgit maksud aku ko masuk pastu tengok anggur je kot mana boleh petik ke apa tapi aku petik je hahah bukan ada org pun





macam ni je tempat dia so macam apa yang menariknyurrrrrrr?!!

then malam tu aku layan perut aku makan nasi arab pergh sedap tapi tak boleh kalah nasi arab dallah :))))

misi kegemukan.


okay so moga kita berjumpa lagi! 

harini rasa nak apdet banyak banyak sebab tiba tba idea keluar banyak haa tamakkan?!


Labels: ,


Friday's Favourite

 

 

 
 

Labels: , ,


Mari berangan

Assalamualaikum and greetings to all!

iolss dah dapat surah asrimas. 4 january ni iollss kena daftar and so goodbye my blog sob sob. next year spm masha Allah! hope the best for me okayh!

alright, so today iolss pergi celebrate birthday cousie iolss yang double triple cute rasa nak gigit gigit je shaheda yang comel bam bam aihh geram i dengan u taw tak shaheda. okay so, happy birthday my little cuteness cousie shaheda! kak nana doakan agar shaheda jadi anak solehah kepada abi and umi, muslimah yang gagah bertaqwa and please stay cute & pretty okayh! Loveyou,

sincerely,
kak nana,
your best & cute cousin.






okayh, cuti cuti mana ada nak cerita apa apa, haa nak mengumpat ke apa ke, takde takde. so nak update post pun macam takde idea. bila takde idea, macam tulah haa iolss tak tahu nak cakap apa hm hambarnya...

so back to the priority post ni, iolss nak share about myyyyyyyy dream house! super excited to post some pictures! 

tema untuk my dream house ialah kaler light pink feeling feeling omputeh. iolss suka kaler ni sebab kalau uolss ambil gambar ke apa ke dia nampak cerah je && kalau uolss ambil gambar kat tempat cemni, kulit uolss akan serta merta jadi cerah tak payah guna terlajak laris. 

lepastu kaler macam ni memang buat hati rasa tenang jee & rasa sejuk je. penggunaan cahaya pun tak diperlukan sangat sebab kaler dinding tu dah mencerahkan suasana. 

Atas tu advantages dia. ko belum lagi tengok disadvantes dia yang berlambak tu haaa. at the end nanti baru aku share okayh



1# Master Bedroom

  
  

okay yang ni master bedroom. master bedroom haruslah besar sebab master kan. haa pastu iolss nak dia punya design macam ni la. warna smooth je and tenang tak serabut. design macam ni bukan design empire or mewah tu. iolss memang minat juga dengan design yang empire tu tapi iolss lebih berkenan yang ini ok.




2# Kitchen & DIning Room


design light pink ni seakan akan design vintage. memang nak dekat sama tapi light pink ni dia ke arah pink sikit. kalau vintage tu, dia menggunakan warna cream yang banyak, tapi light pink dia gunakan warna pink. so, iolss lebih suka kalau light pink combine dengan kaler putih and cream. kalau combine dengan gold, dia akan jadi tema lain. so, disebabkan iolss taknak keluar tema, iolss akan make sure, light pink digunakan di mana mana. 

3# Living Room


untuk living pulak, iolss will do the same things iaitu menggunakan warna light pink as the major colour, so warna tema tu tetap tak akan tenggelam even dah combine dengan segala warna candy yang lain. 
 

4# Baby Room


untuk baby room, lebih baik kalau majorkan warna putih, sebab suitable dengan baby boy and baby girl so masa besar nanti takdelah anak salahkan mak kalau dia jadi pondan ok. then, kaler putih salah satu warna yang terrrrrrpenting dalam tema ni.

5# Princess Bedroom


untuk princess bedroom, kalau princess suka warna pink macam iolss, better guna hot pink sebab lebih princess and barbie pun githew what?

6# Prince Bedroom


untuk prince bedroom, make sure tak payah gunakan warna pink. tetapi, untuk memastikan dia termasuk dalam tema light pink, guna warna light blue, white or cream. 

7#Bathroom

 

we need a very comfortable bath room and so make sure ada lighting yang sangat baik untuk bathroom.

alright guys, this is my super dream house and i super excited to have it also i super grateful if i have it so that i become superwoman! if it is my rezq for have it, i am so thankful and i really hope i can get my dream house Insha Allah 

kalau rumah macam ni biasalah kenalah jaga prince and princes supaya diorang tak buat kotor rumah lulz

that is for today! sorry lately iolss sokmo share benda benda gurly cenggini sebab iolss takde story nak cerita sebab whut?! iolss bukan pergi mana mana punnn! 

and meibe for you who read this wanna pour some thoughts then you can comment below and i guess some  visiters might dont know where is the comment's button... because they were just followed me but dont leave any footsteps, so here the comment's button "0 Angel (s)"


and i have added a shoutbox on my sidebar and please leave footsteps there, just write your name, your blog if you have and say something just like, "assalamualaikum" and then you can exit my bog because i just wanna know who visit my blog ok. thankyou :)

i hope you enjoy your day! &&&& happy going back to school!!!!

xoxo,

Labels: , ,