luahan hati pasal belajar huhu

ohmaigodddd
lamanya aku tak update bloggggggg! rindu yang teramat tahu tak huhuk. sedihnya hidup takde internet kat rumah. nasib baik aku suruh mama bawak balik laptop and broadband dengan alasan aku nak buat pamplet untuk kemerdekaan huhuk.

so haritu. tanggal 20 ogos 2014 kira aku dah macam merdeka wa freedom lah daripada dok sakit kepala memikir pasal debat bahasa arab.walaupun aku tak reti dan seriously aku hentam je dan aku tak percaya yang kitorang menang round ketiga untuk hari itu. hahaha. kitorang menang round kelima and keenam.
nak dijadikan cerita, disebabkan kitorang menang round ketiga first day tu, kitorang kena lawan dengan naim lil banat. erww menci aku menteri ketiga dia. nasib kitorang tak pandai cakap arab je sebab tu ko menang. dahlah isi entah apa apa. erw menci tahu tak.

nak cerita sikit kehebatan ahmadian ni ugh. kitorang dapat tempat ke 28 dari 46 sekolah. eh please sangat okay. rasa bangga ah sebab bawah kitorang imtiaz terengganu. dalam hati rasa macam bijak gak kita ni rupanya.  haha ok tak lawak. then ada 3 smk je yang masuk but antara smk kitorang yang tertinggi sekali so kalau masuk debat bahasa arab smk tu mybe kitorang menang? ha ha who knows.

debat ni pulak time periksa en. rasa serabut lah jugak huhu tapi nak buat macam mana. berkejar kejar aku nak exam ee sedihnya. rimas tahu tak macam aku suka je nak duduk dekat sekolah ni lama lama. lepastu addmath tak naik naik markah eee sedihnya. rasa macam sia sia aku belajar addmath selama ni. lepastu paper chemi lagi yang macam aku rasa rela berenang dari jawab soalan chemi yang macam ilmu sesat tu huhuk.

makin lama makin rasa kesusahan belajar tu. dan kekadang hati meronta ronta supaya jadi bijak tapi apakan daya daku bukanlah seorang yang bijak en.  lepastu nak suruh rajin study huhuk aini bila laa nak jadi rajn study tapi bila ko study mesti ko melalut buat kerja lain. ko melukis lah ((even ko takde skill langsung nak melukis)) ko buat nota lawa lawa lahh ((even sebenarnya nota yg cikgu suruh buat ko tak buat nota lain ko buat pulak)) tapi sebenarnya nota ko tak lawa pon. ee sedih en hidop ko *sambil memikir mikir apa yang bakal terjadi pada diriku kelak*

tipulah kalau tak jealous tengok classmates markah tinggi tinggi dan even kawan yang berkepit sana sini pon markah addmath tinggi even study sama sama. mana ada jeles ((tipulah kalau tak jeles)) huhuk tipulah kalau tak jealous tengok markah orang lain tinggi tinggi. hw diorang boleh buat sendiri tanpa bantuan orang lain. yang aku ni balik balik.. "balqis ni cane?" "yas, ni cane?" "ain, tau tak yang ni?" "sarah, ni nak apa senanya?"
huhuhuhu angan angan lah kalau orang gi kat aku tanya, "ainil, ni cane?" hahahaha angan angan ah.

kenalah mulakan langkah baru en. sedar sedar sikit dah nak masuk form 5 dah woii. debar dari sekarang woi serious debar dari sekarang. spm tu memanglah bukan penentu akhirat. allah tak tanya spm dapat berapa tapi... mak aku tanya spm dapat bape takkan aku nak jawab takde A... takkan aku nak jawab 2A je maa. takkanlahhh no no no no. paling kurang pon 1B yang lain semua A hahahaha boleh ke ainil boleh ke boleh ke huhuhuhu sedihnyaa

lepastu jenis yang macam pana bila cikgu tanya apa apa. ahhh benci ah gini lepastu perasaan aku terhadap cikgu cikgu ((certain2 cikgu ada yang aku tak suka sebab annoyed gila eh tolonglah ahaha)) astaghfirullah. huhu cikgu maafkan saya. nilah masalah aku, kalau cikgu yang aku tak berapa nak <3 ni memang ah aku tak buat endah je kije yang dia bagi. macam aku time f3 dulu.... *imbau kembali* dulu aku tak bape suka cikgu geografi aku sebab dia pernah marah aku time f2 haha salah aku ke time tu. lepastu aku tak buat kerja dia sampai nak dekat dekat pmr baru aku ada kesedaran yang aku nak pekse. so, start situlah aku taubat jugak lepastu aku study molek molek. tapi bahaya tau bermusuh dengan cikgu ni. sebab time aku jawab geografi pmr tu huhu seriously otak aku blank pastu aku menangis. huhu sedih en citer. so pengajarannya sayangilah guru anda walau macam mana pun mereka *terpaksa*

lepastu dekat ahmad ni pulak, aku ni bukan lah dikalangan yang bijak kan so kalau tak bijak tak bodo sangat ni taklah dirisaukan sangat oleh cikgu. so memang aku macam terpinggir ah jugak. ((sebenarnya dari dulu lagi aku terpinggir dari kalangan cikgu huhu)) dan sememangnya cikgu memang susah nak ingat nama aku padahal nama aku pendek je senang je. ainil husna je kot bukannya taylor swift ke miley cyrus ke avril lavigne ke tu pun susah nak ingat ke huhu sedihnya.

lepastu muka aku ni pulak em em sememangnya dah dicop muka sombong huhu nak buat macam mana tapi aku tak heran lah senang takde orang ganggu aku dan dari sekolah rendah sebenarnya mana ada orang berani nak ejek aku ganggu aku tapi dorang tak tahu sebenarnya aku ni peramah orangnya dan kelakar haha puih ((pls im so funny guys tolong gelak)) percakapan aku terhad pada yang berhak sahaja contohnya macam kat ahmad tu, kelas aku tu jelah yang boleh dengar suara aku pok pek pok pek dan kalau aku tersenyap sebab aku malas nak care ke semua risau huhu caring tak ugh. dan bila aku turun bawah.. aku jadi aku yg erm nak buat macam mana aku bukan peramah huhu tak kenal maka tak cinta

entri ni sebenarnya aku nak cerita masalah belajar aku je tapi dah melalut pulak en dahlah takde gambar. yelah. aku ingatkan nak masukkan gambar tapi aku tak tahu bakpe lembap semacam nak transfer dari fon aku ni huhu sedihnyaa. sokmo gini taw. tak kesahlah tu

papepun, aku harap. yang satu hari nanti aku dapat banggakan mama abah dengan result aku huhu walaupun 1B dan orang disekeliling aku termasuk pakwe aku ((hm aku mana ada pakwe :'( )) lepastu cikgu cikgu aku gembira tengok result spm aku nanti. insha allah lah. moga aku dan kawan kawan aku ni semua berjaya ke haluan masing masing. amin amin.

huhu entri aku panjang gila. jangan tanya kenapa banyak huhuhu. benda ni nak menunjukkan aku ni sedih gila huhu pls im so funny okbye

nanti kalau fon aku ni dah boleh transfer gambar aku masukkan lah sebab aku tengok sadis gila entri aku ni macam tulang tanpa daging. ada ke hm

**sebab dah tenet ni nanti aku nak update pasal pakwe aku huhu even aku takde pakwe. manalah pakwe aku ni aih

0 comments: