Blog Under Construction!

Random Review 2013

Assalamualaikum and greetings to all.

So today is the last day for 2013. I didnt feel anything. sedih tak. gembira tak. memang sakit kepala ni effect perasaan ke? heh.

Review balik segala life 2013.

Tahun ni seriously memang sangat bermakna. sangat ke? entah. tapi tahun ni rasa bermakna bila ingat semua dekat "asrama" oh godddd. but seriously lol.

I really hope tahun depan jadi lebih baik dr tahun ni. sangat sangat.



Don't you ever say that u lost ur friend bila segalanya awak start dulu k. be nice to me and I will be nice to you.

Biar memori tahun ni tersimpan rapi dalam ingatan.

Every soul will taste of death. 
Jangan jadi judgemental.  
Jangan jadi org yg suudzon. 
selalu ingatkan diri.
tapi bila terpaksa jadi macam tu sebab hati terguris, macam mana?
tolong jaga hati di sekeliling.
parents yang paling penting.
family sbb mereka sedarah daging.
sahabat. kawan. musuh.
mereka yang bagi warna dalam hidup.

jadi manusia yang betul betul manusia.

penting untuk takde perasaan eh.
sebab jiwa perasaan boleh jadi kental.
boleh terus melangkah tanpa rasa.
kadang kadang.

tahan perasaan dari cemburu manja :p
tahan perasaan dari terus mengata melulu
tak tentu hala.

hati aku bukannya kuat sangat.
memang.
ada rasa marah. kecewa. cemburu. sedih.
ordinary person.
tapi, pendam.
pendam tu bukan senang.
tapi senang untuk aku yang dahh biasa.
dulu kini dan mungkin selamanya.

biarkan aku terus berjalan.
jangan ditanya kemana mahu pergi.
destinasiku masih kabur.








BYE

Throwback. #BarangHalal #Asrama

Assalamualaikum and greetings.
#Pray4Kuantan
#Pray4FloodVictims

 Aku rasa simpati gila dekat orang kuantan; mangsa mangsa banjir sebenarnya yg ada di mana mana. memang barang2 banyak rosak. Haihh, takpelah ada pahala semua tu kalau sabar kan?

Tahun ni aku takde cerita pon pasal sekolah lol sekolah menengah agama al ihsan. 2012-2013-? tahun ni ada cerita ke? adalah kot.

ouhkay. start dari hujung tahun.

ASRAMA.

malam sebelum balik tu ada perjumpaan dengan warden. hahaha. padan muka aku sape suruh aku bawak handphone. gila apa boring duduk asrama tak buat apa apa lagi lagi dah habis exam. budak baik mana form 3 tu ada je buat benda haram. macam bakal exco ibadah, paling common ah novel. benda biasa. alah, benda kecik je pun. takkan lah kiteorang nak main ten teng kat luar asrama. lol.

so, malam tu aku orang second round kena panggil. nama aku paling last sekali. tak kena panggil dlm pengumuman pon. panggil depan2 woii. gila tak hawt lol so, aku pun datanglah ke surau yg serba indah tu mengadap muka warden. warden bagi kertas kosong *bazir kertas woii* dia suruh tulis;

Saya Ainil Husna Bt. Azmi kelas 3 Ibnu Khaldun mengaku telah melanggar peraturan asrama dengan membawa Telefon Bimbit. Saya entah apa tak ingat *tapi macam nk ckp yg tk kisah bila kena hukuman haha*

Time tgh syok syok tulis tu, adalah sorang budak kelas aku *tak tau sape* dia angkat tangan dia kata kami semua bawak untuk lawatan.

Warden : Betul?
Kami: *angguk*
Warden: Sape nampak Wan Nur Aliah pakai fon dalam asrama? Sape satu bilik dengan dia?
Alyaa: *angkat tangan* *pandang aliah* *geleng* #backup member der
Warden: Kalau kamu tipu takpe. tuntut kat akhirat nanti. fikir sikit result PMR kamu tu.
Aku; *mende pulokk sabit resultnyaa. mental ah*
Warden: Sape nampak Ainil Husna pakai fon dalam asrama? Sape satu bilik dengan dia?
*krik krik*
Akmal: *angkat tangan* Ustazah, saya rapat dengan dia. dia tak main fon pon dalam asrama. 
Warden: Sape sebelah bilik dengan dia? *no response hahahhahaha*
Kak mimi: *baru nak angkat tangan* *nak backup ah*
Warden: Lower form.
Adalah dua orang budak angkat tangan.
Aku ni pun macam ala ala jelingan kepada junior lol debar gak time tu. cuak do. gila tak cuak.
Budak lower form: Kak ainil tak main ustazah.
Aku: Iloveyoubabeh haha

Haha. aku pun tak tau apa yang dia minat sangat dengan nama aku. then warden cakap ah.. "saya tak taulah result kamu macam mana. tuntut kat akhirat nanti" Sentap menyentap. time dia cakap macam tu, memang kiteorang risau jugak ah. tapi, nak buat macam mana. biasalah tu nama pun budak sekolah. mesti ada langgar peraturannya.

sebelum perjumpaan tu, lepas solat maghrib aku masuk asrama jap. Umi panggil aku dia kata maybe malam ni malam kemuncak. aku macam.. kemuncak apa? ada pertandingan lagi ke malam ni? Umi kata, kemuncak spotcek lahh. aku angguk. kena sorok fon ke? umi cakap, saya tak sorok. malas. aku pun rasa malas der.

aku naik atas, gi jumpa fakhrina. ina pon dah kalut tahap cipan. so, aku just macam mana ni.. nak sorok atas bumbung mudir? ina cakap, better bagi aspura der. 6 beg woii. aku tengok lah beg tu. hahahaha. macam nak jual secondhand je. aku dengan ina dengan sek2 ni pun try ah cari kabel. call izzat, dia kat rumah. hazim pulak tengah fly. nabil pon sama. tu je aspura yang aku ada lol. pastu ina suruh try text adli. aku pun text. semua dah begheh. 2 beg bagi dia sebab lagi 4 beb tu tak tau tercampak kat man. tapi, time tu lama gak ah nak tunggu makhluk tu menapak sampai aspuri.

malam lepas perjumpaan tu; seperti yang telah dijanjikan , jumpalah adli dengan cuan dekat wakaf dewan makan. borak punya borak. dah sampai pukul berapa tak ingat. masuk home. yang aku rasa bengongnya masing masing tak tahu diaorang punya barang halal kat mana dalam beg apa. aku pun tak tahu aku punya kat mana. so, aku berlima turun mengendap dekat garaj mudir. sebab diaorang kata diaorang sorok beg2 kat situ. tiba memang bengong pakguard nampak pastu tuduh kiteorang dating. Haha. cerdik lagi aku rupanya.
takkan dating pakai; baju tidur; sweater; tudung labuh; bawah garaj mudir. lol.

malam tu dekat bilik AB; port kiteorang. borak2 lah. cerita pasal f4 tahun depan, macam mana kalau kena buang asrama bla bla. sape yg stay sape yg pindah. belaka buat ayat sedih.

hampir setiap hari jgaklah diaorang kata ada spotcek sampai aku rasa dah malas nak sorok. sampai aku sorok dalam sbun basuh je lol wangi jap phone case aku. pernah sehari tu aku tak tau nak bagi kat sape. mula mula timah ajak bagi dekat abang dia. tapi kiteorang tak sempat lagipun dah banyak barang dekat abang dia. aku text hazm, dia kata dia tengah fly. tak tau nak mintak tolong sape, trylah text izzat. heh, hidup pon dia. after solat maghrib gi jumpa dia dekat air gedegang. choiii mintak balasan topup dgn aku. naseb baik azyyati ada. dia yang tolong belanjakan haha. ohhh thanks izzat sebab sanggup bawak beg reben ala ala kpop tu. hahaha

pernah sekali jugak timah bagi kat fifi. fifi kata "buat natang kau bagi aku benda ni?" "kau ni nak buat fikir dulu ah" sentap woiii takpe fifi takpeee. kiteorang tau kau ketua asrama tahun depan. takyah ah sampai cakap mcm tu. "pagi besok aku letak kat wakaf. kalau hilang hilang ah." lol buat suami mamat ni ada jadi dilema wanita. haha

Habis.

Tahun ni rasa best jugaklah duduk asrama dari tahun lepas. peraturan takdelah ketat mana. memandangkan aku duduk Home walhal duduk sebelah katil ketua asrama tapi tak jadi masalah kalau nak mandi lepas maghrib. kalau nak mandi pukul 8 pagi ke atas sebab bangun lambat dan ada kelas. biarpun pintu nak ke kolah tu straight dengan katil aku dengan ketua asrama tu . tak jadi masalah jugak kalau nak baca novel dalam selimut biarpun dia ada kat sebelah. Pkah pernah kantoi dgn dia baca komik. hekhek. aku pun rasa dia tau je, dia senyum jee. sayang mu kak nad!

Yang buat aku terkilannya, kak aini cerita dekat aku, *malam kena dengan warden dia cerita* kenapa tahun lepas dia marah aku. *sian aku* :( ada orang hantar surat dekat kak nad kata aku ponteng kelas, solat dalam bilik, ponteng sekolah. start daritu lah macam holahhh. memang terkilan tak terkata ah. sabit nama azyyati dalam tu. kitaorang dah agak ah sape yg hantar surat tu. takpe kiteorang maafkan. salah aku ke kalau aku rapat dgn azyyati? salah aku ke kalau azyyati nk rapat dgn yang dulunya budak baru macam aku ni? kenapa jeles dengan aku sebab aku rapat dengan NPO? lol dan memang dulu dia ada tak puas hai dgn aku. first, sebab katanya macam aku rampas azyyati dari dia lol sape suruh tak reti jaga hati member. main cakap lepas jee. second, rampas afiqah hazirah dari dia hahaha aku tak rampas ah. tapi takpe. nasib baik tu cerita lama. sabarjelahh.

aku pun tak paham sebenarnya kenapa diaorang main rebut rebut member, kalau rebut pakwe tu boleh terima akal aku lagi. kalau rebut member ni macam ........ hahahahhaha tak lawak pon.

besok gi kl. blk melaka. balik selasa minggu depan kbye.

Born

Assalamualaikum.

already 15 years.
Alhamdulillah.
praise to Allah.

Thanks for all the wishers. thanks much! tak tau nak cakap macam mana. rasa macam dihargai haha koyaa XD tak kisah lah through text-facebook-twitter-otp pun, thanks so much. even dalam facebook tu abang mark tuu dah mengingatkan ouhkay thanks you abang mark. iloveyouuu hekhek.

message that i've got :) thanks all of you. hargai.

meleleh baca ni :')
miss you budak kecik! perlu ke yg bawah sekali tu -..-
semoga kekal tu paling tak boleh blahh sekali. haha.
dah lah cakap aku langsuir.
pembetulan tika, bukan 'makan' tapi, 'jalan' hadiah?
ada orang curikk :(




Hari hari berjalan dengan perlahan tetapi ia pasti,
hari ini aku menuju satu puncak tangga yang baru,
kerana aku akan membuka lembaran yang baru,
untuk sisa sisa umurku yang baru.

Ya Allah,
biarlah timbangan dunia akhirat sama tiada beza.
biarlah aku benar benar menjadi khalifah Mu.

aku pendosa. lemah itu biasa. kuat itu dari Dia.

Happy birthday Ainil Husna Bt Azmi.
Jadilah orang Islam yang istiqamah.
Jadilah anak yang mentaati parents; mama and abah
Jadilah orang yang berguna.
Hereafter.
May Allah bless me.